Russische journalisten overvallen in Laken

De Russische persmensen waren op reportage in de Versailleswijk in Laken toen ze aangevallen werden.
Google Street View De Russische persmensen waren op reportage in de Versailleswijk in Laken toen ze aangevallen werden.
Twee Russische journalisten zijn gisteren in de Lakense wijk Versailles overvallen. Dat meldt het Brusselse parket vandaag. De twee waren op reportage toen ze door een groepje jongeren overvallen en beroofd werden. De Brusselse lokale politie slaagde erin om snel twee daders in te rekenen en het merendeel van de gestolen spullen te recupereren.

"De Russische journalist en een cameraman waren op reportage in de Versailleswijk toen ze rond 15 uur werden aangevallen door een groepje jongeren dat ze kort voordien zelf hadden aangesproken", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

"Beide slachtoffers kregen slagen en een rugzak met documenten en elektronica-materiaal werd gestolen."

De journalisten verwittigden de politie die onmiddellijk een patrouille ter plaatse stuurde. Die patrouille doorzocht de omgeving en kon al snel twee daders arresteren. "De politie kon ook het grootste deel van de buit recupereren en teruggeven aan de slachtoffers", gaat de woordvoerster voort.

Beide slachtoffers kregen slagen en een rugzak met documenten en elektronica-materiaal werd gestolen

Parketwoordvoerster

Incident gefilmd

"De cameraman bleek het hele incident gefilmd te hebben en overhandigde die beelden aan de politie. Ook de camerabeelden van camera's uit wijk werden in beslag genomen. Beide slachtoffers herkenden de gearresteerde verdachten formeel. Een derde geïdentificeerde dader is echter nog steeds op de vlucht."

Zowel die derde dader als de twee opgepakte daders zijn minderjarig, aldus nog het parket. "De twee gearresteerde verdachten zijn 16 en 17 jaar oud en zullen vandaag (donderdag) voor de jeugdrechter verschijnen. Het parket vraagt een plaatsing in de gesloten instelling."

De drie daders waren minderjarig. Twee werden kort na de aanval opgepakt

Parketwoordvoerster