Rush op vastgoed door verdwijnen woonbonus definitief voorbij

De aangekondigde afschaffing van de woonbonus leidde tot een rush op vastgoed.
BELGA De aangekondigde afschaffing van de woonbonus leidde tot een rush op vastgoed.
De rush op vastgoed in Vlaanderen veroorzaakt door het verdwijnen van de woonbonus is definitief verleden tijd. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. De voorbij week werden er een kwart minder koopovereenkomsten ondertekend dan een jaar geleden.

De door de Vlaamse regering aangekondigde afschaffing van de woonbonus leidde dit najaar tot een ware rush op de vastgoedmarkt. Kandidaat-kopers wilden profiteren van de bestaande fiscaal gunstige regeling.
Maar die rush is sinds enkele weken voorbij, blijkt uit cijfers van de Federatie van het Notariaat (Fednot). 

Sinds december worden veel minder compromissen afgesloten dan tijdens de eerste decemberweken van vorig jaar. Kandidaat-kopers beseffen dat ze niet meer in aanmerking kopen voor de woonbonus, en hoeven zich dus niet meer te haasten. 

Bekijk ook: Aantal hypotheken explodeert door afschaffing woonbonus

Bekijk ook: Geen woonbonus op eerste woning, wél nog op tweede
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stevie Peeters

  En waarom zouden de prijzen nu gaan dalen? Er zullen wel minder mensen een huis van een bepaalde categorie kunnen kopen.

 • danny janssens

  Toch een goede beslissing van deze regering

 • Ben Strubbe

  Echt, vandekempen bart !? Nog niets van gemerkt. Hoe bepaal je dat eigenlijk; zo op een paar dagen ?

 • Christian Alex

  Volgens de 'specialisten' gaan de prijzen nu dalen. Die dalende prijzen worden intussen door hen al 10 jaar voorspeld, net zoals de intresten die gingen stijgen. Alsof iemand ook enigszins een voordeel zou hebben bij dalende prijzen, cfr Detroit?

 • vandekempen bart

  prijzen zijn al aan het dalen.