Ruim helft Vlamingen vindt verkeersborden niet duidelijk

UNKNOWN
Meer dan de helft van de Vlamingen vindt dat er te veel verkeersborden langs de weg staan en vindt die verkeersborden bovendien onduidelijk. Dat blijkt uit een rondvraag van Touring bij 1.600 automobilisten. Touring pleit voor eenvormige verkeersborden in heel Europa.

Van de ondervraagde automobilisten vindt zestig procent dat de verkeersborden onduidelijk zijn. Dat komt omdat de boodschap niet duidelijk is, omdat ze niet voldoende zichtbaar zijn, omdat er te veel borden staan of nog omdat er te veel info op het verkeersbord staat, aldus Touring.
 
Eenvormige pictogrammen
Zowat 85 procent pleit voor eenvormige en homogene pictogrammen op de verkeersborden, ook in andere landen. "De Vlamingen willen dus ook de borden herkennen op vakantie in het buitenland", maakt Touring daaruit op.
 
Veiliger en makkelijker
De automobilistenorganisatie roept de overheden op om werk te maken van de Conventie van Wenen. Daarin beloofden bijna zestig staten veertig jaar geleden om een eenvormige standaardsignalisatie in te voeren. "Dit verhoogt niet alleen de verkeersveiligheid, het is ook veel makkelijker om met de auto te reizen in heel Europa zonder risico's op boetes door onwetendheid", aldus Touring.
 
Vandaag wordt de inventarisatie van de verkeersborden in Vlaanderen afgerond. (belga/eb)