Ruim één op de drie kmo's verwacht komende drie maanden personeel aan te nemen

ANP
Meer dan een derde van de Belgische kmo's (33,8 procent) verwacht in de komende drie maanden nieuwe medewerkers in dienst te nemen. In Vlaanderen en Brussel gaat het met respectievelijk 35,2 en 37,4 procent zelfs om bijna vier op de tien. Dat blijkt uit de 31ste tewerkstellingsenquête in opdracht van HR-dienstenverlener SD Worx. 

In Wallonië is 29,3 procent van de kmo's van plan om in het komende kwartaal personeel aan te nemen. Dat is een daling met 13,5 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. Voor heel België liggen de verwachtingen op ongeveer hetzelfde niveau als voor het tweede kwartaal van 2017 (32,9 procent).

Van alle kmo's met aanwervingsplannen, gaat het bij 73 procent ook daadwerkelijk om een uitbreiding van het personeelsbestand. Tien procent verwacht het komende kwartaal werknemers te ontslaan; de helft van hen zegt de werknemers die verdwijnen te zullen vervangen.

Bijna vier op de tien kmo's (37,7 procent) verwacht komend kwartaal ook meer werk op de plank. Volgens SD Worx gaat het om het op één na hoogste cijfer in de afgelopen vier jaar. 

SD Worx bevroeg 781 bedrijven met 1 tot 99 werknemers. De foutenmarge bedraagt 3,5 procent. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  En 1/3 wil van deze gelegenheid gebruik maken om niet volgzame mede werkers de laan uit te sturen . Reorganisatie heet dat en als her geld kost . Zowat , wordt doorgerekend ...

 • rik lagrou

  als men zo blijft verder doen zou eens moeten barsten maar ja men bouwt of koopt peperduur huis Wagen moet zwoegen om betaald te krijgen dan nog wat reizen en interims bureau loopt met winsten weg die eigenlijk voor beginnende werknemer zou moeten zijn Maar ja politicus heeft het contract van 14D en 2*6maand lekker afgeschaft of oninteressant gemaakt Velen gaan werken met tegenzin terwijl anders kan "was" loon naar werk

 • Veronique de Cock

  Voor volledig België 33,8 procent , voor Wallonië alleen 29,3 procent : 33.8 - 29.3 is 4.5 voor de Vlaanderen, goed bezig Nva.

 • Emi De graeve

  flexi jobkes waarschijnlijk. Dan nog zien dat je niet meer uren moet pendelen dan werken. Iedereen krijgt voor 't gemak geen ambtswoning toegewezen :-)

 • Anis Elwertani

  Interims mogen weer efkes aan het werk want de anderen zijn op vakantie of zijn ziek.... Daarna terug naar huis of VDAB...mooi he