Ruim 7 op de 10 Vlaamse dierenasielen vragen ondersteuning

Photo News
Van de 162 erkende dierenasielen in Vlaanderen hebben er 116 een aanvraag ingediend om 3.000 euro ondersteuning te krijgen van de Vlaamse overheid. Dat blijkt uit cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Asielen kunnen nog tot en met morgen een aanvraag indienen.

"Veel asielen merken dat de kanalen die normaal gezien gebruikt worden om fondsen en goederen in te zamelen voor het asiel, stilvallen door de coronamaatregelen", zegt Weyts. "Ik hoop dat deze steun hen kan helpen om deze moeilijke tijd door te komen."

De dierenasielen ontsnappen niet aan de impact van de coronacrisis. De asielen mogen wel verder werken en mogen ook op afspraak bezoekers ontvangen. Toch heeft de crisis een zware impact gehad op de dierenasielen: normale inzamelingen van voedsel, andere goederen en giften, kwamen tijdens de lockdown in het gedrang.

Eén dag voor de deadline hebben 116 van de 162 dierenasielen een aanvraag ingediend voor 3.000 euro ondersteuning van de Vlaamse overheid. Het bedrag wordt begin mei uitbetaald. De asielen krijgen daarna nog de tijd tot 30 oktober om te voldoen aan de voorwaarden voor deze financiële ondersteuning, zoals het actief gebruik maken van het beheerprogramma Animal Shelter en dieren ter adoptie aanbieden via de website 
www.adopteereendier.be.

"Dit is ook een blijk van erkentelijkheid, omdat de asielen zelfs in crisistijd hun fantastische werk blijven doen", zegt Weyts. "In de komende maanden maak ik ook verder werk van een structureel financieel ondersteuningsmechanisme voor alle erkende dierenasielen in Vlaanderen", aldus de N-VA-minister.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mi Janssens

    Denk aan onze dieren Minister Weyts dit is even belangrijk want die geven onvoorwaardelijke liefde en zijn volledig afhankelijk van de mensen! En daar wringt het schoentje. Help hen want ze hebben het dringend nodig.

  • Jan Hendrickx

    Dit zou onmiddellijk moeten goedgekeurd worden...

  • Marcus Vadis

    Wanneer gaat men eens eindelijk het dierenleed serieus nemen? Ik stel vast dat sommige mensen elk jaar jonge katten kweken, sterilisatie is die mensen onbekend. Totaal geen interesse van de gemeente politie, ach laat ze maar doen met alle gevolgen.