Ruim 500 rouwenden nemen afscheid van Herentse busschauffeur die heldendaad verrichtte

De 39-jarige buschauffeur uit Herent kwam vorig weekend om het leven bij een zwaar busongeval in het Duitse Aschaffenburg.
Stefan Van de Weyer De 39-jarige buschauffeur uit Herent kwam vorig weekend om het leven bij een zwaar busongeval in het Duitse Aschaffenburg.
Ruim vijfhonderd aanwezigen kwamen in de aula van begrafenissen Pues in de Eikestraat in Winksele-Delle afscheid nemen van Rudy Veugelen uit Herent. De 39-jarige buschauffeur uit Herent kwam vorig weekend om het leven bij een zwaar busongeval in het Duitse Aschaffenburg. 

Hij kon niet meer tijdig remmen voor een traag rijdende truck, uitwijken was geen optie. Met deze laatste beslissing redde hij het leven van de 44 inzittenden van de bus. Gezien het Duitse parket besliste om pas maandag een autopsie op hem uit te voeren werd het een afscheid zonder stoffelijk overschot van de held.

Stefan Van de Weyer

Het was buiten aanschuiven om binnen te raken, velen moesten de dienst rechtopstaand bijwonen. Ongeveer vijftig aanwezigen moesten het afscheid vanaf de hal buiten de zaal volgen. Rudy’s zoon Thomas raakte bij het merendeel van de gasten een gevoelige snaar. “Liefste papa, je bent het belangrijkste dat ze van ons hebben afgenomen. Waarom straffen ze ons zo? Je bent en blijft mijn held, mijn voorbeeld, mijn alles. Mensen vragen me: “Hoe moet je nu verder zonder je papa?” Maar ik moet niet verder zonder je, ook al zie ik je niet, ik weet dat je bij me bent bij elke stap, traan en glimlach”, klonk het. 

Rudy Veugelen
Stefan Van de Weyer Rudy Veugelen7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Rip ongelukkige man. BTW hoelang gaat die Homans-verschrikking deze bladzijde nog teisteren.

 • Rudy van Wayenberge

  Alle respect voor het verlies, maar ik vraag mij af; waaruit bestaat de zogenaamde "heldendaad" als je achteraan op een vrachtwagen knalt...?

 • Robert DE REU

  Met het diepste respect voor de chauffeur, en moed voor zijn zoontje begrijp ik toch niet welke heldendaad deze man heeft verricht, heeft een zeer spijtig ongeval gehad maar wat heeft dat te maken met een held zijn.

 • Frank Abbeloos

  Respect voor die chauffeur en heel veel sterkte aan de familie, vrienden en collega's !!!

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  R i p , sterkte aan familie en ook aan de medewerkers van het bus bedrijf .