Ruim 500.000 dagtoeristen vinden de weg naar zee tijdens herfstvakantie

Archieffoto - Een aangename herfstdag aan zee in Oostende.
PETER MAENHOUDT Archieffoto - Een aangename herfstdag aan zee in Oostende.
Afgelopen herfstvakantie zijn ongeveer een half miljoen toeristen een dagje naar zee getrokken. Ook de hotelsector deed het degelijk. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer na een rondvraag.

Een wisselvallige herfstvakantie qua weer en dus ook een wisselvallig beeld aan de kust. Toch vonden 500.000 dagtoeristen hun weg naar zee om eens goed uit te waaien, een strandwandeling of fietstocht te maken en te genieten van een hapje en een drankje, allemaal belangrijke troeven voor de kust. 

Ook de hotels deden het goed met een gemiddelde bezettingsgraad van ongeveer 70 tot 75 procent in het begin van de vakantie, tot ruim 80 procent in het tweede weekend. Veel mensen maakten van het verlengd weekend gebruik om een kortvakantie aan zee te boeken.

Westtoer meent dat de kust zich daarmee verder versterkt als topbestemming voor de vier seizoenen en benadrukt dat twee derde van de omzet geboekt wordt buiten het zomerseizoen. Bovendien vinden in zowat alle kustgemeenten tal van evenementen plaats, onder meer rond Halloween.

"De kust blijft een sterke kortbijbestemming en biedt ook in de herfst een aangenaam vakantiegevoel", aldus Westtoer.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean-pierre rejek

    Is dat geen Milieu vervuiling ,zinloos naar de kust rijden hé.

  • Baele André

    Wij trekken er meer en meer op uit buiten het seizoen maar klagen steen en been.