Ruim 450 kandidaten om jager te worden

Archieffoto.
Hollandse Hoogte / Marcus Peters Archieffoto.
Zowat 465 kandidaten hebben vandaag deelgenomen aan het eerste deel van het jachtexamen. Onder hen zaten ook een vijftigtal vrouwen, meldt Marie-Laure Vanwanseele van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

Het examen voor jager wordt jaarlijks georganiseerd. Plaats van afspraak was opnieuw Flanders Expo in Gent. "Je moet natuurlijk voldoende ruimte hebben", aldus Vanwanseele. Het eerste deel van het theoretisch examen bevat een 60-tal vragen omtrent wetgeving, fauna en het gebruik van vuurwapens. Op elk onderdeel moet de kandidaat geslaagd zijn, in totaal moet minstens 60 procent van de punten gehaald worden.

Dit jaar schreven zowat 465 mensen zich in om deel te nemen aan het eerste deel van het examen. Het aantal deelnemers ligt ongeveer even hoog als de voorbije jaren, zegt Vanwanseele. 

Wie geslaagd is, moet nadien nog een praktisch examen afleggen in augustus. Wie volledig slaagt voor het examen heeft een levenslange vergunning beet. Nadien moet het jachtverlof wel nog jaarlijks aangevraagd worden.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peeters Freddy

  Ieder zijn hobby. Ik was vroeger vogelvanger maar dat mocht niet meer, de arme mensen deden dat, jagen was destijds voor de rijken en die mogen hun hobby blijven doen.

 • nico baelde

  Nog steeds 450 dierenbeulen.

 • lieve vanderstraeten

  Hier nog jagen, in de kleine bosjes die er nog overblijven, levensgevaarlijk. Moet verboden worden, is nergens goed voor, gedaan ook met het kweken van dieren en ze dan hulpeloos los te laten, om afgeschoten te worden.

 • Martin Amelynck

  Niet meer van deze tijd... laat het natuurbeheer over aan boswachters.

 • louis pippers

  Als 1/3 van deze kandidaten slaagt dan vraag ik mij af waar die allemaal gaan jagen in ons overvol bebouwd Vlaanderen of gaan ze de oppervlakte die men moet hebben om te mogen jagen nu 25 hectare nog verkleinen