Ruim 300.000 minder aangiftes via Tax-on-web

De deadline voor de elektronische aangiftes verstreek om middernacht.
Het was langer duidelijk dat het aantal online aangiftes lager ging uitvallen dan vorig jaar, toen er meer dan 2,6 miljoen aangiftes waren vlak na het verlopen van de deadline.
photo_news De deadline voor de elektronische aangiftes verstreek om middernacht. Het was langer duidelijk dat het aantal online aangiftes lager ging uitvallen dan vorig jaar, toen er meer dan 2,6 miljoen aangiftes waren vlak na het verlopen van de deadline.
Er zijn dit jaar ruim 300.000 belastingaangiftes minder ingediend via Tax-on-web dan vorig jaar. Om 2 uur deze nacht stond de teller op de website op exact 2.313.564 aangiftes.

De deadline voor de elektronische aangiftes verstreek om middernacht.
Het was al langer duidelijk dat het aantal online aangiftes lager ging uitvallen dan vorig jaar, toen er meer dan 2,6 miljoen aangiftes waren vlak na het verlopen van de deadline. Dat komt omdat er meer voorstellen van vereenvoudigde aangiftes werden verstuurd. 

Normaal gezien liep de deadline afgelopen donderdagavond af. Maar donderdag was Tax-on-web, net als andere onlinediensten van de federale overheid, lange tijd niet beschikbaar. De oorzaak lag bij een kabelbreuk binnen de gebouwen van de FOD Financiën. Door de technische problemen besliste minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) om de termijn voor het indienen van de online belastingaangifte met drie dagen te verlengen.

Via een boekhouder kan de online aangifte nog ingediend worden tot en met 25 oktober. De papieren aangiftes moesten ten laatste op 29 juni ingediend worden.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Dat dat nu nog eens eerlijk verliep,de belastingen zouden kunnen dalen.

 • GERARD DE PELECIJN

  Voor de mensen wordt het hier moeilijker en moeilijker om een straf te ontlopen!

 • Luc Janssens

  Ik denk dat jintha peeters een boekhoudster is ...

 • emiel wouters

  Dat heb je als je het netwerk saboteert zodat er niemand meer op kan. en de laatste dagen zal het wel zeker gebruik geweest zijn om tv streaming te doen zodat de heren naar het WK en de koers konden kijken, en er niemand van buitenaf nog bij kon.

 • Robert Tijsmans

  Iedereen gelijk voor de wet betekent ook dat iedereen dezelfde deadline voor afgifte heeft. Verschillende deadlines is gewoon discriminatie.