Ruim 3.000 mensen wonen trouwfeest van Rotselaarse burgemeester Dirk Claes bij

Meer dan 3.000 mensen hebben deze namiddag in de tuin van de pastorie van Wezemaal het trouwfeest bijgewoond van de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes en Ann Ceulemans. Claes had voor deze gelegenheid immers alle inwoners van de gemeente uitgenodigd. Na de inhuldiging van het huwelijk, om 16.30 uur door de lokale pastoor, konden alle aanwezigen zich meer dan twee uur lang te goed doen aan spijs en drank. De burgerlijke plechtigheid vond donderdag al plaats.

Het sluiten van het huwelijk in de tuin van de pastorie liep overigens enige vertraging op nadat een bruidmeisje tijdens de plechtigheid een van de trouwringen had laten vallen. Omdat de ring in een spleet van een houten vloer belandde moest er een schrijnwerker bijgeroepen worden om deze terug te voorschijn te toveren.

De 56-jarige Dirk Claes is al sinds 1995 burgemeester van Rotselaar. Hij was van 2003 tot 2007 ook volksvertegenwoordiger en nadien tot 2014 senator. Na de verkiezingen van 25 mei stopte hij met nationale politiek en werd hij terug voltijds burgemeester. Claes baat in Wezemaal ook de populaire brasserie Boeres uit. Het is voor Claes het tweede huwelijk. Zijn eerste vrouw overleed in 2009.