Ruim 23.000 Belgen interpelleren klimaatministers na oproep Act For Climate Justice

De klimaatmars in Brussel afgelopen zondag.
Joel Hoylaerts / Photonews De klimaatmars in Brussel afgelopen zondag.
Na een oproep van de beweging Act For Climate Justice hebben al ruim 23.000 Belgen de vier klimaatministers van ons land ‘aangesproken’ over het klimaat. Dat blijkt vandaag, even na middernacht, op de website van de actie.

Act For Climate Justice, een burgerbeweging die acties van burgerlijke ongehoorzaamheid organiseert voor meer sociale en klimaatrechtvaardigheid, lanceerde dinsdagnacht een affichecampagne. Daarin riep het burgers op om de klimaatministers “wakker te schudden” en “aan te spreken” over de klimaatproblematiek. 

Ongeveer tweeduizend affiches werden zo dinsdagnacht opgehangen in Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen, Oostende, Namen en Luik. Ook zouden duizenden stickers verspreid zijn.

Rechtstreeks contact

De affiches verwijzen door naar een website waar burgers aangemoedigd worden om rechtstreeks contact op te nemen met de ministers die bevoegd zijn voor milieu en klimaat: Marie Christine Marghem (federaal), Joke Schauvliege (Vlaams), Céline Fremault (Brussels) en Jean-Luc Crucke (Waals). 

Bezoekers van de site kunnen een standaardboodschap sturen, maar ze kunnen ook hun boodschap personaliseren. Kort na middernacht had de teller op de site al ruimschoots de kaap van de 23.000 deelnemers gerond. 

Joke Schauvliege.
Photo News Joke Schauvliege.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peeters Freddy

  Schandalig dat ze nu kinderen gebruiken om op straat te komen. Vandaag heb ik een mail gelezen en daar stond op dat Anuna De Wever ruim 10 grote reizen gemaakt heeft op 14 maand. Als dat waar is moet ze toch even in de spiegel gaan staan.

 • Michel De Wever

  Houd op met die onzin. Het klimaat is het klimaat en je kan het fijn vinden of niet maar het klimaat trekt zich niets aan van de mensen. Je kan het misschien minimaal beïnvloeden, iets van een 0,0007 graden of zo... maar dat is het dan. Stop en stop met erover te schrijven tenzij het wetenschappelijk gefundeerd is. Bekijk een een filmpje van Salomon Kroonenberg, bijvoorbeeld.

 • Edmond Dillien

  En zij die denken dat ze er gaan van wakker liggen gaan nog lelijke teuten trekken, denk ik.

 • Benny Marcelo

  Waar zijn dan die andere tien miljoen Belgen. Als ge bedenkt dat er sommigen met onnozele filmpjes honderdduizend en meer volgers krijgen kan ik dit niet als een succes beschouwen. Zeker niet met al die gratis media reclame.

 • DIRK VANDEWALLE

  massahysyerie die tot niets zal leiden ,bovendien de ecologische problemen zijn niet beperkt tot de CO2 problematiek