Ruim 10.000 bestuurders geflitst in Brussel: snelste hardrijder was Mercedes met 200 km per uur

Jubelparktunnel in Brussel.
iStock Jubelparktunnel in Brussel.
In juli, augustus en september heeft de Brusselse lokale politie de snelheid gecontroleerd van bijna 8 miljoen voertuigen, 7.890.129 om precies te zijn. Daarvan reden 10.700 bestuurders te snel, 66 reden door een rood licht en 14 reden zowel te snel als door een rood licht. Dat meldt de Brusselse politie.

Het snelheidsrecord staat op naam van een Mercedes die in de nacht van 23 juli op de Louizalaan geflitst werd aan 204 km per uur, maar liefst viermaal de toegelaten snelheid van 50 km per uur. Op de Leon Monnoyerkaai haalde een motorrijder dan weer 144 km per uur

In datzelfde derde trimester controleerde de politie ook 261 bromfietsen, waarvan er 72 aangepast bleken om sneller te kunnen rijden dan voorzien voor hun klasse. Elf bromfietsbestuurders bleken bovendien niet over het vereiste rijbewijs te beschikken.

Helft te snel

Afgelopen maandag 10 oktober hield de Brusselse politie een nieuwe snelheidscontrole, op de Dennenboslaan, waarbij 2.127 voertuigen gecontroleerd werden. De helft daarvan bleek sneller te rijden dan de toegelaten 50 km per uur en de snelste bleek een Fiat 500 die aan 108 km per uur voorbijzoefde. De bestuurder bleek bovendien zijn rijbewijs niet bij te hebben. 

De politie stelde in totaal 132 processen-verbaal op en trok de rijbewijzen van
 veertien bestuurders meteen in. Twee buitenlandse bestuurders moesten hun boete meteen betalen.

Bekijk ook:
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eric Vanovermeire

  75% van de flitsboetes hebben te maken met snelheden tot 10km/u te snel. Tot dus ! Ik ben al geflitst tegen 39km/u. Om dat te vermijden moet ik continu een oog op de teller houden wat zeker niet bevorderlijk is voor de veiligheid.

 • ringo van der pulst

  Gisteren bij het afslaan net oranje na mij nog drie door het rood.Daarom.En veel mensen vergeten dat je als je aan het licht rechts afslaat de voetgangers voorrang op je hebben en ze zouden in je gat vlammen van colére als ze moeten vertragen.

 • rik lagrou

  In 3 maand 66 door rood Waar staan die dan? Er zijn kruispunten waar elke dag 1000 wagens door rood rijden De Vlaamse bestuurder zal wel boeten krijgen in Vlaanderen Waar ze maar 10% sneller rijden om kassa te vullen Met maar10000 boeten 3mnd onmogelijk kosten te dekken! boetfonds zit met overschot???

 • rik lagrou

  Het stomste dat men gedaan heeft is 30km/u invoeren Moest men eerst zorgen dat geen enkele sneller rijd dan 49km/u Niet door rood +smartphone en dergelijk niet gebruiken zou al zeer goed zijn!!Maar 10000op 8miljoen Dat om te lachen toch ?je kan de lonen of werking kosten om dit te doen niet mee betalen Dat zit Brussel met tekort Vlaanderen hou jullie schrap!

 • patrick morel

  Omdat het verkeer overdag overal stil staat wordt er meer en meer 's nachts geflitst in zones 30 en 50, dat brengt meer op. Je bent een wegpiraat als je 's nachts 40 rijdt in een zone 30 en dan verwachten ze flexibiliteit van de burger. Waarom 's nachts zones 30 niet veranderen in zones 50, te moeilijk, te duur?