Ruim 10.000 bestuurders geflitst in Brussel: snelste hardrijder was Mercedes met 200 km per uur

Jubelparktunnel in Brussel.
iStock Jubelparktunnel in Brussel.
In juli, augustus en september heeft de Brusselse lokale politie de snelheid gecontroleerd van bijna 8 miljoen voertuigen, 7.890.129 om precies te zijn. Daarvan reden 10.700 bestuurders te snel, 66 reden door een rood licht en 14 reden zowel te snel als door een rood licht. Dat meldt de Brusselse politie.

Het snelheidsrecord staat op naam van een Mercedes die in de nacht van 23 juli op de Louizalaan geflitst werd aan 204 km per uur, maar liefst viermaal de toegelaten snelheid van 50 km per uur. Op de Leon Monnoyerkaai haalde een motorrijder dan weer 144 km per uur

In datzelfde derde trimester controleerde de politie ook 261 bromfietsen, waarvan er 72 aangepast bleken om sneller te kunnen rijden dan voorzien voor hun klasse. Elf bromfietsbestuurders bleken bovendien niet over het vereiste rijbewijs te beschikken.

Helft te snel

Afgelopen maandag 10 oktober hield de Brusselse politie een nieuwe snelheidscontrole, op de Dennenboslaan, waarbij 2.127 voertuigen gecontroleerd werden. De helft daarvan bleek sneller te rijden dan de toegelaten 50 km per uur en de snelste bleek een Fiat 500 die aan 108 km per uur voorbijzoefde. De bestuurder bleek bovendien zijn rijbewijs niet bij te hebben. 

De politie stelde in totaal 132 processen-verbaal op en trok de rijbewijzen van
 veertien bestuurders meteen in. Twee buitenlandse bestuurders moesten hun boete meteen betalen.

Bekijk ook:
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Vanovermeire

  75% van de flitsboetes hebben te maken met snelheden tot 10km/u te snel. Tot dus ! Ik ben al geflitst tegen 39km/u. Om dat te vermijden moet ik continu een oog op de teller houden wat zeker niet bevorderlijk is voor de veiligheid.

 • ringo van der pulst

  Gisteren bij het afslaan net oranje na mij nog drie door het rood.Daarom.En veel mensen vergeten dat je als je aan het licht rechts afslaat de voetgangers voorrang op je hebben en ze zouden in je gat vlammen van colére als ze moeten vertragen.

 • patrick morel

  Omdat het verkeer overdag overal stil staat wordt er meer en meer 's nachts geflitst in zones 30 en 50, dat brengt meer op. Je bent een wegpiraat als je 's nachts 40 rijdt in een zone 30 en dan verwachten ze flexibiliteit van de burger. Waarom 's nachts zones 30 niet veranderen in zones 50, te moeilijk, te duur?

 • guido vermeyen

  Je kan geld verdienen met de aangeduide snelheid te rijden, hoe stom dat dit ook klinkt, want de aangeduide snelheden zijn soms niet te doen...

 • Dirk Parein

  Ik ben vorige week ook “geflitst”, 4-vaksbaan met tussenberm maar je mag er maar 50 rijden, na correctie reed ik er 51.... hoeveel dergelijke “overtredingen” zaten er bij de brusselaars tussen ?