Ruim 1,4 ton cannabis met totaalwaarde van 1 miljoen euro ontdekt in Grâce-Hollogne

De waarde van de 1,4 ton cannabis wordt geraamd op zowat 1 miljoen euro.
AP De waarde van de 1,4 ton cannabis wordt geraamd op zowat 1 miljoen euro.
De lokale politie van de zone Grâce-Hollogne heeft dinsdag meer dan 1,4 ton cannabis in beslag genomen op de bedrijvenzone van Grâce-Hollogne, zo bevestigt het parket van Luik. Er is voorlopig nog niemand opgepakt.

In een loods op het bedrijventerrein werden dinsdag 3.908 cannabisplanten ontdekt. De waarde van de 1,4 ton cannabis wordt geraamd op zowat 1 miljoen euro. De planten werden aangetroffen in een voormalige dansschool, aan de achterkant van het gebouw waar grote containers opgesteld stonden. Het was volgens de politie de elektriciteitsmeter die leidde naar het oprollen van de plantage. De lampen om de planten te telen verbruiken veel stroom, wat de argwaan opwekte van de operator van het Luikse energiedistributiebedrijf.

In de loods werden naast acht vrachtwagencontainers en twee kleinere containers ook een tiental bedden en koelkasten aangetroffen. "Er lopen momenteel verschillende onderzoeksdaden. Er is nog niemand opgepakt", aldus de woordvoerder van het Luikse parket.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herman Van Gent

  Hoeveel Jointjes kan je daar van roken van 1.400 kg (1,4 ton) ? haha "de wet is het probleem niet de plant"

 • Tom De Clerck

  1,4 ton? gewicht van de planten in hun pot waarschijnlijk.

 • erik evenepoel

  Kunnen ze die niet doorverkopen aan landen waar cannabis legaal is ? Dan brengt het nog een aardige stuiver op ? Naar Luxemburg bijvoorbeeld of Canada of de VS ? Kandidaat opkopers genoeg.

 • Marc Van der Vloedt

  Dat kan veel pijn wegnemen voor patiënten en families.