Rudy Borremans is verwarring met veroordeelde Robert Borremans beu

Rudy Borremans (links) zit knap verveeld met de verwarring met de veroordeelde Robert Borremans (rechts)
UNKNOWN Rudy Borremans (links) zit knap verveeld met de verwarring met de veroordeelde Robert Borremans (rechts)

Rudy Borremans, die momenteel als aalmoezenier in Diest en Lubbeek werkt, betreurt de verwarring die in de geschreven pers is ontstaan door de berichtgeving over priester Robert Borremans. Enkele kranten hebben in hun artikel over Robert Borremans, die door het hof van beroep van Brussel veroordeeld is voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige, de voornaam niet voluit geschreven. Daardoor krijgt Rudy Borremans onterecht verwijten.
 
Geaardheid geassocieerd met kindermisbruik
"Ik betreur de verwarring die gecreëerd is. Ik krijg reacties van kloosterlingen en er worden mij ook verwijten gemaakt. Mensen associëren mijn geaardheid met kindermisbruik, zeker nu. Zulke zaken kan ik missen, wat dat betreft heb ik mijn deel wel gehad", aldus Rudy Borremans.
 
Rudy Borremans, die zelf al voor de nodige ophef zorgde binnen de katholieke Kerk, voert gesprekken met de nieuwe aartsbisschop om terug in de parochiepastoraal te kunnen werken. Er zou echter tegenkanting komen van diens entourage, "van vroegere collega-priesters dus", besluit Borremans. (belga/tw)