Rudi Vervoort: "Ik zal nooit met N-VA besturen. Die partij wil instellingen blokkeren en geeft niet om Brussel"

BELGA
"Ik zal nooit met de N-VA besturen." Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) (foto) vanochtend gezegd op Matin Première (RTBF). Een coalitie met de MR sluit hij niet uit.

Volgens Vervoort hebben de Vlaams-nationalisten hun zinnen gezet op de hoofdstad. Niet zozeer om er de macht te veroveren, maar in het kader van "een strategie om de instellingen te blokkeren". Deze manier van politiek bedrijven vergelijkt hij met hoe Vlaams Belang twintig jaar geleden te werk ging. "Ze geven niet om Brussel."

Gevraagd naar zijn mogelijke coalitiepartners als de PS na de regionale verkiezingen van 2019 opnieuw tot de meerderheid kan toetreden, zegt Vervoort "nooit" samen met de N-VA te zullen besturen. Hij begrijpt naar eigen zeggen ook niet hoe de MR met de partij van Bart De Wever kan samenwerken. Maar dat wil niet zeggen dat hij ook een coalitie met de MR uitsluit, aldus nog de minister-president.
52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raymond DEDEREN

  gij ook niet,ge hebt niets gerealiseerd iets wat NVA wel zou doen.

 • Edgard Gielis

  eindelijk een man met verstand

 • Vloebergs Jan

  Dat zullen verkozenen wel beslissen met wie er bestuurd word.Vroeger hadden we madam non en nu meneer non. idiooten!!!!!!!!!!!

 • Marc Baeyens

  Welke Vlaamse partij die naam waardig wil er nu met de PS regeren. Wij moeten de staatsstructuren splitsen en de burgers neen volwaardige democratie geven : hun politieke vertegenwoordigers moeten hun stem krijgen en niet opgedrongen worden.

 • Luc Deckers

  PS vergeet dat: 1) groot Brussel VLAAMS grondgebied is. 2) dat de taalfaciliteiten- voor franstalige inburgering- al heel lang uitgedoofd zijn. Maar de PS weet donders goed dat Vlaamse nationale politici altijd toegaven/toegeven om te regeren. Ik ben geboren in Ukkel. Waalse politici deugen voor niets; walen wel.