Rudi Vervoort: "Betere federale samenwerking Brussels Airport nodig"

Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS).
BELGA Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS).
De Brusselse minister-president Rudi Vervoort roept de federale regeringspartners op meer samen te werken in het dossier rond de geluidshinder op Brussels Airport. Vervoort wil dat de verkiezingskoorts, die in Vlaanderen en Brussel opstak nadat Melchior Wathelet de vluchtroutes hertekende, opnieuw afneemt.

Rudi Vervoort deed deze uitspraak op het Irisfeest in Brussel. De Brusselse minister-president benadrukte dat de eensgezindheid binnen zijn regering niet is verdwenen en dat het nu zeker niet het moment is om de Brusselaars tegen elkaar op te zetten rond dit dossier.

"Brussel is niet egoïstisch en niet blind voor de economische noden. En ons luchtruim is niet ommuurd. Maar het is onze verantwoordelijkheid om al onze inwoners te respecteren", zei Vervoort. Hij voegde eraan toe dat het noodzakelijk is om tot een structurele oplossing te komen.

De volgende federale regering moet ermee rekening houden dat "Brussel een grote stad is, die bovendien dichtbevolkt is. Noch een bepaalde wijk, noch bepaalde inwoners moeten meer lijden onder de overvliegende vliegtuigen", benadrukt Vervoort.

BELGA
BELGA
BELGA