RTBF-presentator Olivier Maroy op MR-lijst

RTBF-journalist Olivier Maroy krijgt de vierde plaats op de MR-lijst in Waals-Brabant.
PHOTO_NEWS RTBF-journalist Olivier Maroy krijgt de vierde plaats op de MR-lijst in Waals-Brabant.
Olivier Maroy, die op de RTBF het zondagse debatprogramma 'Mise au point' presenteert, komt bij de verkiezingen van 25 mei op voor de MR. Dat meldt de krant l'Avenir op zijn website. Maroy krijgt in Waals-Brabant de vierde plaats bij de effectieven op de liberale lijst voor het Waalse parlement.

Maroy is al sinds 1995 journalist bij de RTBF en presenteert 'Mise au point' sinds 2003. De RTBF werd vrijdag op de hoogte gesteld van Maroy's voornemen en mocht gisteren al niet meer op het scherm verschijnen. Hij gaat nu op politiek verlof bij de zender, zijn taak wordt overgenomen door Thomas Gadisseu.

Wordt Maroy niet verkozen, dan mag hij opnieuw bij de RTBF aan de slag, maar mag hij zes maanden geen politieke onderwerpen behandelen. Maar in een persoonlijke blogpost op de website van de RTBF zegt Johanne Montay, chef politiek, dat Maroy niet terugkan naar een journalistieke functie: "De onafhankelijkheid komt nooit terug. Beste vrienden-journalisten, engageer jullie, maar kom nooit meer terug naar deze functie."

Overigens zoekt de RTBF nog een oplossing voor Véronique Barbier, de echtegenote van Maroy die het journaal van 13 uur op dezelfde zender presenteert. Ze is op dit moment met vakantie "en de vraag stelt zich nu ook niet", maar de zender geeft wel toe naar een "scenario" te zoeken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.