Romp in tas Wemmel is van Brusselse rechtenstudent

VTM Nieuws
De menselijke resten die op 9 juni aangetroffen zijn op een veld in Wemmel, waren de torso, bovenbenen en bovenarmen van Xhuliano B., een 22-jarige rechtenstudent aan de Université Libre de Bruxelles. Dat nieuws is in gerechtelijke kringen bevestigd. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen enkele commentaar over het dossier.

Het waren arbeiders van de gemeente Jette die op dinsdag 9 juni de gruwelijke ontdekking deden toen ze in een bos op de grens tussen Jette en Wemmel zwerfafval en -vuil aan het opruimen waren. Ze vonden daar een grote sporttas met de romp van een man waarbij het hoofd, de onderbenen en de onderarmen verwijderd waren. Op basis van een opvallende tatoeage op de romp kon het lichaam geïdentificeerd worden als dat van Xhuliano B., een jongeman van Albanese nationaliteit die in zijn eerste jaar rechten aan de ULB zat. De autopsie die op de lichaamsresten werd uitgevoerd, kon geen doodsoorzaak aan het licht brengen.

Volgens de krant La Capitale was de jongeman geen onbekende voor het gerecht. Zo zou hij op 18-jarige leeftijd al een veroordeling tot 30 maanden cel met uitstel opgelopen hebben omdat hij een klasgenoot met een baseballknuppel in elkaar had geslagen. In 2014 zou hij dan opgepakt zijn omdat vermoed werd dat hij cannabis dealde.