Roma verstoppen zich tussen bars Gentse Feesten om bekers te stelen: “Het is echt georganiseerd. Er zijn zelfs kinderen bij"

Beeld van de herbruikbare bekers op de Gentse Feesten.
Wannes Nimmegeers Beeld van de herbruikbare bekers op de Gentse Feesten.
Nieuw fenomeen op de Gentse Feesten, waar voor het eerst overal met herbruikbare bekers wordt gewerkt. Op de Vlasmarkt – waar elke nacht doorgefeest wordt tot 8 uur ’s morgens – is opgemerkt dat mensen zich tussen de bars verstoppen om bekers te kunnen stelen. 

Elke beker is immers 1 euro waard als hij wordt teruggebracht. “Het gaat niet om feestvierders”, zegt Feestenburgemeester Christophe Peeters. “Het is echt een georganiseerd gegeven. Er zijn zelfs kinderen bij.” Volgens de politie gaat het om Roma.

"Tot nu zijn ze er alvast niet in geslaagd een doos bekers te stelen, wel al om vuile exemplaren te pikken uit de speciale kokers waarin de bekers verzameld worden. Het is een eerste melding, maar blijkbaar werden wel al twee regenpijpen waarin vuile bekers werden bewaard gestolen", zegt Peeters. "Van de andere pleinen kwamen nog geen klachten binnen. "Maar we geven het de organisatoren zeker mee dat ze de bars tegen sluitingstijd nog eens onderwerpen aan een grondige sweeping."

De politie houdt extra toezicht. De Gentse Feesten gaan nog door tot maandagochtend 10 uur.
108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • heidi coussens

  ingrit seghers: Van jou mag het? Dus ze mogen stelen, als ze jou maar niet lastig vallen? Diefstal is onaanvaardbaar, punt. Mogen ze jouw eigendom ook stelen, als ze maar niet bedelen?

 • DIRK VAN DESSEL

  Om in een kraakpand te stockeren ?

 • danny verkest

  Toch altijd mooi om te lezen die reacties hier van de altijd correcte navel starende verzuurde vlaming.

 • WALTER VERMEIR

  Oplossing; de bekers niet inwisselbaar maken voor euro maar voor korting op een consumptie. De motivatie om ze te stelen is dan bijna volledig weg

 • Peter Dehon

  Op elk festival waar herbruikbare bekers worden gebruikt gebeurt dit en niet alleen door Roma.