Exclusief voor abonnees

Roland Duchâtelet kiest net als steeds meer landgenoten voor staycation: “Genoeg van wachtrijen op luchthaven”

Roland Duchâtelet kiest voor een vakantie in België.
rvb Roland Duchâtelet kiest voor een vakantie in België.
“Urenlange files in een verzengende hitte of als een koe richting slachthuis staan aanschuiven op de luchthaven? Neen, daar word ik niet gelukkig van. Ik blijf thuis, op vakantie in België.” Roland Duchâtelet (71) kiest net als steeds meer landgenoten resoluut voor staycation, ofwel vakantie in eigen land.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc teirlynck

  De mensen worden via de media constant gehersenspoeld , koop dit , doe dit , doe dat , enz ... in het dagdagelijkse leven , gelijk een kudde schapen wil iedereen het beste en het meeste of het schoonste nog te zwijgen van het duurste als men maar kan pronken en opvallen precies er geen leven meer is als men deze overbodige luxe niet meer heeft, leer genieten van de gewone dingen iedereen zal zich stukken beter voelen

 • Nina Willems

  Fijn toch, dat niet elk verlof moet volgepropt worden met vakantie in het buitenland? Tof dat het nu een trend is. Ik kan ook wel enkele reizen per jaar betalen, maar ik doe dat niet. Ik voel me thuis goed en onderneem uitstappen.

 • anna vandenberg

  Ik ben éénmaal op reis geweest, dwangneurose, de massa gevolgt. Ik dacht dit was het dan. Wat zoeken de mensen op, kerken die ze in eigen land voorbij lopen, terrasjes waar het drinken duur is en restaurantjes waar je het eten lekker vindt, maar eigenlijk hetzelfde is als bij ons. Wat mij opviel was dat het massa toerisme zich hetzelfde gedraagt als in eigen land, in de mooie watervallen lag vol zwerfvuil, veel lawaai, we zijn hier, we hebben er voor betaald, ze moeten ons dienen en geen respect

 • Roger Verbrugge

  De Westhoek en net over de Franse grens is het bijzonder prachtig. Als de zon van de partij is het net als de Provence. Ik ben ermee gestopt met naar Zuid-Frankrijk te rijden. Zekerlijk de Côte d'Azur is te mijden als de pest. Ook de Ardèche loopt overvol van de toeristen. Je merkt het al in juni. Wat moet het dan zijn in het hoogseizoen?

 • Brent Van Renterghem

  Ga gewoon naar de buurlanden he en je ziet al mooie dingen, het hoeft toch geen Taiwan ofzo te zijn??