Roemenen lichten met gewiekste truc in vliegtuig Brussels Airlines voor 30.000 euro op

Het parket eist een gevangenisstraf van twee jaar tegen het trio.
Photo News Het parket eist een gevangenisstraf van twee jaar tegen het trio.
Het parket Halle-Vilvoorde eist gevangenisstraffen van 2 jaar tegen drie Roemeense mannen die luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voor 30.000 euro opgelicht hebben. De drie hadden een systeem bedacht waardoor ze aan boord aankopen konden doen zonder ervoor te moeten betalen.

De drie mannen waren erachter gekomen dat de aankopen die ze aan boord van een vliegtuig deden met hun bankkaart pas geregistreerd werden van zodra het vliegtuig geland was. Het betalingstoestel dat aan boord hun betaling registreerde, stond immers in 'vliegtuigmodus' en was op geen enkele manier verbonden met enige bankterminal of -computersysteem. Het bedrag dat ze zogezegd uitgaven, zou dus pas na de vlucht van de rekening gaan.

"Maar als er geen geld op die rekening stond, konden ze eigenlijk gratis kopen", zei de substituut van het parket Halle-Vilvoorde. "De drie gingen dan ook aan boord met lege bankkaarten en kochten vervolgens parfums en andere dure spullen, zonder er ooit voor te betalen. Die spullen werden vervolgens in Roemenië aan de man gebracht."

Doordat het trio bovendien steevast de goedkoopste vluchten boekte, konden ze tot 200 euro winst boeken per vlucht. Op die manier slaagden ze erin Brussels Airlines 29.981 euro lichter te maken. Het parket eiste twee jaar cel tegen de drie mannen, de daders boden vandaag hun excuses aan. "We dachten eigenlijk dat we de Roemeense bank beroofden", klonk het. Het vonnis valt op 12 juni.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • George Dragulin

  Ik begrijp niet waarom zou u kaartbetalingen accepteren als u niet kunt verifiëren of zij geld hebben of niet?

 • diane colman

  Dat moet toch opvallen??? hoeveel tijd is er verlopen tussen hun plezierreisjes??? Trouwens ik vertrouw de Roemenen niet... op geen enkel gebied. Leve Europa met open grenzen en weinig controles op treinen en vlieghavens. Ik heb andere tijden gekend en ben daar blij om.. we hadden minder maar kenden rust....

 • Jan Van Rompaey

  Ze zullen van Geens geen dag moeten uitzitten.

 • Jean De Grande

  guido vermeyen, ik denk dat de NVA te laat gaan komen. Die zijn al lang venaderd door cd&v, spa en groen.

 • guido vermeyen

  Die Roemenen krijgen verkiesbare plaats bij NVA, kunnen met hun slinkse truken ons nog meer geld uit de zakken halen, zonder dat we het beseffen...

Video