Roemenen die ongeval veroorzaakten, blijven in de cel

De twee Roemenen van 18 en 20 jaar oud die afgelopen zaterdag aan de Waversebaan in Heverlee een dodelijk ongeval veroorzaakten waarbij een volwassene en drie kinderen omkwamen, blijven aangehouden. Dat heeft de Leuvense raadkamer beslist.

Xtc
De twee Roemenen reden veel te snel vanuit de Herendreef de Waversebaan op en reden daarbij het voertuig met de vier slachtoffers in de flank aan. Onderzoek wees uit dat beiden onder invloed waren van xtc. De voorlopige hechtenis werd voor beide verdachten gehandhaafd, zowel voor onopzettelijke doding in het verkeer als voor inbreuken op de drugswetgeving. Uit het merendeel van de onderzoeksverrichtingen door politie en deskundigen blijkt dat de 20-jarige de bestuurder was, maar op basis van de pleidooien van zijn raadsvrouw oordeelde de raadkamer dat hierover nog geen 100 procent zekerheid bestaat.

Vier slachtoffers
De 20-jarige woont in Herentals, de 18-jarige in Herent. De eerste had de auto geleend van een vriend en was er de dag voor de feiten mee naar Herent gereden, waar ze xtc gebruikten. Het ongeval deed zich zaterdagmiddag voor. Op de Herendreef in Heverlee reden ze drie keer zo snel als de 30 km/u die er toegelaten is. Ze negeerden ook het stopteken aan het kruispunt met de Waversebaan en reden op het kruispunt de wagen met de 47-jarige An De Ruyck, dochter Camila Soares en haar klasgenootjes Tosca en Madeline Dufloo in de flank aan.

De vier slachtoffers worden zaterdag in de Sint-Lambertuskerk in Heverlee tijdens dezelfde plechtigheid ten grave gedragen. (belga/gb)

Een moeder en haar dochter kwamen om het leven bij het ongeval
Een moeder en haar dochter kwamen om het leven bij het ongeval