Roemeense trucker E17 voorgeleid bij onderzoeksrechter

VTM Nieuws
De vrachtwagenbestuurder die woensdag het dodelijke ongeval op de E17 in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde veroorzaakte, wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent. Dat meldt de Gentse afdeling van het Oost-Vlaamse parket, dat zijn aanhouding vraagt. Het ging om een onoplettendheid van de vrachtwagenbestuurder, maar van zijn voertuig werden geen remsporen vastgesteld.

Het ongeval gebeurde op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Zwijnaarde. Er waren drie vrachtwagens en een personenwagen, een Volkswagen-busje, bij betrokken. Het busje en de twee andere vrachtwagens reden zeer traag of stonden bijna stil door een file als gevolg van werken in Gentbrugge. De oorzaak van het ongeval is een zware onoplettendheid van de bestuurder van de derde vrachtwagen, een 39-jarige Roemeen, die inreed op het busje.

Het busje werd tegen een voorliggende vrachtwagen gekatapulteerd en vloog in brand, net als de stuurcabine van de vrachtwagen. Een Nederlands koppel in het busje kwam om het leven. De bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen werd gearresteerd. "De chauffeur zegt dat hij plots een lichte vrachtwagen voor hem zag remmen. Hij heeft niet meer kunnen remmen en remde pas toen de aanrijding al gebeurd was. Het gaat om een zeer zware onoplettendheid", zegt het parket.

De aanhouding moet ervoor zorgen dat er de man zich niet aan het gerecht kan onttrekken, aangezien hij geen vaste verblijfplaats of woonplaats in België heeft.

BELGA