Roemeense nepagenten opgepakt die toeristen beroofden in Brugge

Toeristen nemen een selfie in Brugge.
JAN DARTHET/TOERISME BRUGGE Toeristen nemen een selfie in Brugge.
Drie Roemenen zitten in de cel voor het beroven van toeristen in Brugge. De dieven gaven zich valselijk uit voor agenten en troggelden hun slachtoffers soms meer dan 3.000 dollar af.

De Brugse politie kreeg de afgelopen maanden verschillende klachten binnen van toeristen die beroofd werden door agenten. Snel was duidelijk dat het niet om echte politiemensen ging, maar om buitenlanders die op sluwe wijze hun slachtoffers geld afhandig maakten. Gisteren leidde het onderzoek tot de arrestatie van drie Roemeense verdachten. Ze werden ingerekend met behulp van ANPR-camera's. Dankzij die camera's met nummerplaatherkenning werden de Roemenen opgemerkt toen ze gisteren met hun wagen Brugge binnenreden. 

Een van de mannen bekende aan de politie dat hij zich uitgaf voor Italiaan. Hij stapte op een groepje toeristen af en vroeg hen briefjes in te wisselen voor klein geld. Na de wissel stapten zijn twee kompanen op de toeristen af. Zij maakten de slachtoffers wijs dat het om een oplichter ging die hen vals geld gegeven had, waarna ze de briefjes in beslag namen. Op die manier zouden ze van een achttal toeristen enkele duizenden euro’s gestolen hebben. Een Amerikaan verloor volgens zijn verklaringen zelfs 3.300 dollar. 

Het trio zou deel uitmaken van een groter netwerk, dat ook in het buitenland bekend staat voor gelijkaardige feiten, klinkt het bij de politie. Vanmiddag besliste de Brugse onderzoeksrechter om de mannen aan te houden. De raadkamer in Brugge zal dinsdag oordelen of ze langer in de cel moeten blijven. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peeters Freddy

    30 jaar cel in Roemenië, opgekuist staat netjes toch.

  • dominique castelein

    landuyt,baas van de politie