Rode schoenen tegen seksistisch geweld

Belga
Het gemeenteplein in Koekelberg werd donderdagmiddag het decor van een merkwaardig protest. Honderden rode schoenen werden verspreid over het hele plein als protest voor geweld tegen vrouwen.

De schoenen zijn een verwijzing naar het werk van Elina Chauvet, een Mexcicaanse artiest die de installatie oorspronkelijk maakte als reactie op het geweld tegen vrouwen in Ciudad Juarez. De rode schoenen zijn inmiddels uitgegroeid tot een symbool van engagement. Chauvet maakte het werk na de dood van haar zus, die om het leven kwam na agressie van haar man.

Slachtofferhulpkantoor in de kijker 

Het is de eerste keer dat het werk wordt gereproduceerd in België. Eerder werd dat al gedaan in Italië, Frankrijk, Zwitserland en Zweden. In Koekelberg werd het werk onthuld in bijzijn van heel wat leerlingen. Dat de Brusselse gemeente Koekelberg werd uitgekozen, is niet toevallig. “Wij beschikken over een slachtofferhulpkantoor. Dit is een gelegenheid om het psychosociale werk, de preventie en de begeleiding van onze agenten te benadrukken.”, zegt burgemeester Ahmed Laaouej.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.