Rode Kruis waarschuwt opnieuw voor valse e-mails met donatiebutton: “Klik zeker niet op deze mails”

Screenshot van een vals bericht waarin wordt gevraagd om een donatie voor het Rode Kruis. In werkelijkheid gaat het om phishing. "Klik zeker niet op deze mails", waarschuwt het Rode Kruis.
BELGA Screenshot van een vals bericht waarin wordt gevraagd om een donatie voor het Rode Kruis. In werkelijkheid gaat het om phishing. "Klik zeker niet op deze mails", waarschuwt het Rode Kruis.
Een mail afkomstig van rodekruisvlaanderen@update.be doet al enkele weken de ronde. Daarin wordt door middel van een donatiebutton gevraagd om geld te storten. De mail is niet afkomstig van Rode Kruis-Vlaanderen, meldt de organisatie opnieuw op Facebook. 

Eind april waarschuwde het Rode Kruis voor het eerst voor deze pishingberichten“Wij raden mensen aan er zeker niet op in te gaan”, zei Ine Tassignon, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen toen. “Wie dat wel heeft gedaan, dient best klacht in tegen onbekenden bij de politie. Via onze eigen kanalen hebben we meteen laten weten dat dit om een valse e-mail gaat. We hopen dat de boodschap zo verspreid geraakt en mensen niet in de val trappen.”

De valse mails worden verstuurd door het emailadres rodekruisvlaanderen@update.be en vermelden het fysieke adres Avenue Franklin 5b in Waver. “Beide adressen zijn niet aan onze organisatie gelinkt”, klinkt het. Wie een valse mail opmerkt, kan steeds via het info-adres van Rode Kruis-Vlaanderen melding maken en wordt ook aangeraden Safe On Web te contacteren. Rode Kruis vraagt in e-mails nooit via een button om geld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Kindt

    Via FB ontving ik vrij recent de vraag om een donatie. Kunnen jullie dat nachecken ?