Rode Kruis verkoopt 645.000 stickers

Rode Kruis
De vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen hebben de afgelopen twee weken exact 644.685 stickers verkocht. Dat is net iets minder dan het record van vorig jaar, toen de Vlaming 650.000 stickers kocht. In 2016 waren dat 570.000 exemplaren en in 2015 waren het er 565.000. Rode Kruis-Vlaanderen kon dit jaar een beroep doen op ruim 13.000 vrijwilligers die in meer dan 200 steden en gemeenten de straat optrokken. 

Een sticker kost 5 euro, wat de totale opbrengst op ongeveer 3.225.000 euro brengt. Daarmee kopen de 241 lokale afdelingen verzorgingsmateriaal, reanimatiepoppen, AED-toestellen en zelfs ziekenwagens.

De actie werd dit jaar gepromoot met een humoristische spot met acteur Peter Van den Eede, die vrijwilliger Ivo speelde. De verkoop liep van 19 april tot en met 3 mei.

De sticker toont Robbedoes die eerste hulp toedient met zijn eigen exemplaar van het eerstehulphandboek "Help!" van Rode Kruis-Vlaanderen. Robbedoes krijgt daarbij de hulp van zijn beste vriend Kwabbernoot, graaf van Rommelgem en Spip, hun eigenzinnige eekhoorn.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Annie Vandeputte

  benieuwd in wie zijn handen het geld gaat belanden....binnenkort terug in het nieuws

 • guido vermeyen

  Gene euro gaar naar zo'n organisatie, ik speel elke week 5 euro lotto, en een deel daarvan gaat naar zo'n organisatie...dat die directeur een nieuwe Mercedes nodig heeft is zijn probleem....ze stonden daar weer die vrijwilligers op elke hoek en aan verkeerslicht...daarbij, ze verkopen bloed, maar gene euro naar de donor, ben geen filantroop.

 • vanaeken jokke

  De baas gaat lachen een wel verdiende opslag op de kap van de vrijwilligers(onder lichte druk) de schoolkinderen.

 • Gaston FOUBERT

  De directie mag weer zeker zijn van voldoende salaris.

 • Herman Verhoeven

  Da zou ik willen zien ...