Rode Kruis trekt komende twee weken straat op voor stickerverkoop

Dit jaar staat playmobil op de stickers van het Rode Kruis.
RV Dit jaar staat playmobil op de stickers van het Rode Kruis.
De vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen trekken vanaf vandaag weer op straat voor de jaarlijkse stickerverkoop. Gedurende twee weken staan de verkopers op kruispunten, in winkelcentra en op drukbezochte plaatsen, om de organisatie te steunen.

De stickers kosten vijf euro. Met de inkomsten koopt het Rode Kruis materiaal voor eerste hulp, ziekenwagens of lesmateriaal voor EHBO-opleidingen. Voor het eerst zijn de stickers ook online te koop en kan de koper aanduiden naar welke afdeling van het Rode Kruis de bijdrage gaat.

Dit jaar siert het bekende Playmobilmannetje de sticker. “Het resultaat is een sticker gevuld met mini-helden, waarvoor Playmobil zich liet inspireren door de Rode Kruisvrijwilligers”, zegt Ine Tassignon van Rode Kruis-Vlaanderen. Daarnaast heeft Playmobil 10.000 figuurtjes gemaakt van een Rode Kruisvrijwilliger die ook te koop aangeboden worden. 

RV15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patricia R.

  @ Kathelijn Debaveye het verkeer gaan hinderen op de kruispunten van dorpskernen en een gevaarlijke situatie creëren om dan een ziekenwagen te kunnen kopen die de verkeersslachtoffers komt ophalen? Echt?

 • GERARD DE PELECIJN

  Telt die van verleden jaar nog?

 • Kathelijn Debaveye

  Voor iedereen die een “goeie” reden heeft om geen sticker te kopen ... ik hoop van harte dat je nooit de ziekenwagen nodig hebt die oa met de opbrengst aangekocht wordt ... maar hoe dan ook zal je geholpen worden

 • RONNY DE PETTER

  Ben voor het milieu dus geen plastiek sticker voor mij.

 • magda de munck

  En er gaat 1 € naar diegene die de stikkers verkoopt.