Rode Kruis mag geen stickers verkopen in Sint-Niklaas

UNKNOWN
Het Rode Kruis mag geen stickers meer verkopen op kruispunten in Sint-Niklaas. Te gevaarlijk, vindt het stadsbestuur. Dat schrijft De Standaard.

Vanaf donderdag trekken vrijwilligers van het Rode Kruis weer in heel Vlaanderen de straat op voor hun veertiendaagse stickerverkoop. Behalve dan in Sint-Niklaas. Daar verbiedt het stadsbestuur voor het eerst de stickerverkoop op drukke kruispunten. "Het is te risicovol: al die jonge mensen in dat drukke verkeer. We nemen hen tegen zichzelf in bescherming", zegt burgemeester Freddy Willockx (sp.a).
 
Ongevallen
"De voorbije jaren zijn er geen ongevallen gebeurd met verkopers van het Rode Kruis", aldus de korpschef van de Sint-Niklase politie. "Niettemin staat de verkoop op kruispunten hier al een paar jaar ter discussie. De wet verbiedt zulke acties op de rijweg, maar wij hebben dat altijd oogluikend toegestaan. Veel verenigingen hebben echter de strategie van het Rode Kruis overgenomen, zodat er een wildgroei is ontstaan."
 
Driekwart inkomsten
De lokale afdeling van het Rode Kruis vreest de gevolgen van het verbod. "Driekwart van onze inkomsten tijdens de Veertiendaagse halen we op aan kruispunten", zegt woordvoerder Coen Hogervorst. De nationale afdeling van het Rode Kruis legt zich neer bij de keuze van het stadsbestuur. (belga/kh)

Hier meer over de actie van Het Rode Kruis