Ringtone met 'Allahu Akbar': twee perrons ontruimd in Gent Sint-Pieters

Jeffrey Dujardin
De perrons 11 en 12 van het station Gent Sint-Pieters zijn deze namiddag tussen 15.23 uur en 15.57 uur ontruimd. "Een politiemedewerker in burger merkte op de trein drie verdachte personen op", duidt de spoorwegpolitie. Ze hadden zware rugzakken bij en discussieerden hevig. Toen een van hun gsm's afging waren op de ringtone de woorden 'Allahu Akbar' te horen. Een sweeping van de perrons leverde niets op.

De politiemedewerker in burger merkte volgens de spoorwegpolitie drie mannen op die heel zware rugzakken bij zich hadden. Hun gedrag was voor de politie voldoende om een melding te maken van verdachte gedragingen gelinkt aan terrorisme. Eens in Gent, stapten de drie mannen af en gingen ze op in de massa. "Er is nu geen sprake van een directe dreiging", klinkt het bij de politie. "De collega heeft gedaan wat hij moest doen, maar waarschijnlijk gaat het gewoon om mensen die hun geloof heel direct uiten."

Het treinverkeer op de sporen 11 en 12 werden tijdelijk stilgelegd en de perrons werden ontruimd terwijl de hulpdiensten een sweeping uitvoerden. Daarbij werd niets aangetroffen. "Er werd wel een persoon aangehouden die illegaal in het land verblijft, maar uit de bewakingscamerabeelden blijkt dat de man niets met de feiten te maken heeft", aldus de politie.

Jeffrey Dujardin
Jeffrey Dujardin28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jef vermeulen

  Volgens Erhan is het volkomen onschuldig oproepen tot gebed. Zijn wel heel straffe gebeden daar bij jullie dat er zelfs mensen van in de lucht vliegen of ontploffen na die oproep.

 • Jakke Troost

  De app zal nu nog aan populariteit winnen. Makkelijke manier om te provoceren en westerlingen schrik aan te jagen op legale wijze.

 • André Van der Poorten

  Ik hoor mijn ring-tone al overgaan : "Handen omhoog, dit is een overval"! Een beetje lang zeker ?

 • Yves Verheart

  Wouww!! Volgende keer loop ik al als ik iemand met een baard zie weg. Want vlaamse mannen hebben geen baard natuurlijk eh?!

 • Koen Peelmans

  "maar waarschijnlijk gaat het gewoon om mensen die hun geloof heel direct uiten." dit heet volgens mij gewoon provocatie.