Rijksweg in Kaprijke afgesloten door waterlek

JVK
In het Oost-Vlaamse Kaprijke is de N456 (Vaartstraat) afgesloten voor alle verkeer door een waterlek. Dat melden het gemeentebestuur en het drinkwaterbedrijf De Watergroep. Een dertigtal woningen in de omgeving zit momenteel zonder water. De N456 wordt vermoedelijk afgesloten voor alle verkeer tot 20 uur. Dan moeten de herstellingswerken achter de rug zijn, meldt het gemeentebestuur van Kaprijke.

Het verkeer wordt omgeleid via de Beekstraat omdat er een risico bestaat op een wegverzakking op de N456. "De oorzaak van deze omleiding is een waterlek over een afstand van 15 meter, ter hoogte van het benzinestation in de Vaartstraat in Kaprijke. Omstreeks 2 uur afgelopen nacht werd de brandweerpost Kaprijke opgeroepen voor het probleem.

Het water spoot in dermate grote hoeveelheid over de straat dat men zelfs zandzakjes moest bovenhalen om een zestal huizen tegen het water te beschermen", zegt het gemeentebestuur.

Een dertigtal woningen in de omgeving zit zonder water. De watermaatschappij is ter plaatse om het lek te dichten. De oorzaak van het lek wordt nog onderzocht.

JVK