Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RJV) waarschuwt voor phishing

Shutterstock
De Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RJV) waarschuwt voor frauduleuze e-mails en sms'en. Fraudeurs vragen via sms of e-mail een rekeningnummer door te geven via een link die leidt naar een valse website van de RJV. Daarnaast vragen de oplichters ook om een digipas te gebruiken. 

De Rijksdienst stuurt nooit sms-berichten uit en vraagt nooit om een digipas te gebruiken. De RJV zal al zeker nooit vragen om op een link in een sms te klikken. Als klanten worden opgebeld om persoonlijke gegevens door te geven via een digipas, vraagt de RJV uitdrukkelijk om hier niet op in te gaan. Enkel via de de online toepassing mijnvakantierekening.be of het online formulier op de officiële website www.rjv.fgov.be of www.rjv.be. kunnen klanten een rekeningnummer meedelen of wijzigen.

De RVJ heeft ondertussen klacht ingediend tegen de fraudeurs. Ook werd het CERT, dat verantwoordelijk is voor het opsporen, monitoren en analyseren van online beveiligingsproblemen, op de hoogte gebracht.

Lees ook: Rode Kruis waarschuwt voor valse mails met vraag om geld: “Ga er zeker niet op in”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • cor vermonden

    Dat is een echte pest aan het worden tot zelfs voor het terug betalen van teveel belastingen gebeurt het, en onze verantwoordelijken ministers doen alsof alles vlotjes en zonder fouten verloopt.