Rijke kasteelheer (84) misbruikt tieners: "Martelingen noemde hij grensverleggende oefeningen"

Thinkstock
De Brusselse correctionele rechtbank heeft Marc d.V.G. tot acht jaar cel veroordeeld voor het seksueel misbruik van minderjarigen. De 84-jarige welgestelde kasteelheer van Godinne misbruikte tussen 1996 en 2013 tieners over wie hij gezag had.

De feiten waarvoor de verdachte veroordeeld werd, dateren van meer dan twintig jaar terug. De man was toen een leidinggevende bij de zeescouts. Hij was van goede afkomst en was ook opgeleid, daarom vertrouwden de ouders van sommige leden hun kinderen aan hem toe in het weekend. 

Boot in Waddenzee
Marc d.V.G. nam hen verschillende keren mee naar zijn boot in de Nederlandse Waddenzee. Daar pleegde hij een deel van de feiten. Het andere deel vond plaats in zijn kasteel in Godinne, tussen Namen en Dinant.

Volgens de getuigenissen van slachtoffers liet de tachtiger hen meedoen aan seksuele spelletjes en martelingen en noemde hij het "grensverleggende" oefeningen. Dat ging tot en met verkrachtingen, die onder meer in de kapiteinscabine plaatsvonden. 

Bedreigingen
Marc d.V.G. dreigde ermee de tieners te vermoorden als ze aan iemand vertelden wat er tijdens de weekends gebeurde. Dat verklaart het jarenlange stilzwijgen van de slachtoffers.

De feiten werden in januari 2014 bij de politie gemeld, nadat een slachtoffer aan een psycholoog vertelde wat in het verleden gebeurd was. De beklaagde bekende de feiten van seksueel misbruik, maar niet die van marteling.
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tina Colpaert

  Goeie advocaat u vrijkopen en opgelost voor zn mannen! Waar blijven gelijke rechten gelijke wetten!

 • JAN krommentak

  Dit doet mij denken aan het dossier X waar men de getuige van uitlachte ! wie kent het nog ! dit was in navolging van Dutroux

 • Jeroen Peeters

  Geef een mens status, geld en macht, en hij zal 100% zeker misbruik maken. Het zit in onze genen gebakken, of je blank, zwart of eender welke kleur hebt, het blijft hetzelfde!

 • Rik Bogaert

  Geld hebben of geestelijke zijn, dan kom je er onderuit in België. Wat met Vangheluwe? Horen wij daar nog iets van? Neen eh?

 • Karel Flanders

  27 jaar lang kinderen verkrachten en je krijgt 8 jaar cel. Dat is na 2,5 jaar terug vrij.