Rijhuis in Niel stort in tijdens verbouwingen

Marc De Roeck
Brute pech voor de eigenaar van dit pand in Niel. Daar stortte tijdens verbouwingen vanmiddag de eerste verdieping in. Een arbeider raakte daarbij lichtgewond.

De eerste verdieping van de woning in de Emile Vanderveldelaan in Niel stortte deze middag in elkaar. "Het gaat om een pand in renovatie, de voorgevel was al verwijderd voor de instorting", klinkt het bij de lokale politiezone Rupel. "Gelukkig was er niemand aanwezig in het gebouw toen de vloer naar beneden kwam, maar er raakte wel een arbeider zeer lichtgewond aan zijn hand."

De brandweer is ter plaatse om de gevels van het gebouw te stutten, onder meer om te voorkomen dat de aanpalende woning ook onbewoonbaar zou worden. Tot dan mogen de bewoners daarvan niet naar huis terugkeren. Het incident brengt geen verkeershinder met zich mee.

De precieze oorzaak van de instorting is volgens de politie nog niet duidelijk. 

Marc De Roeck3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Is toch logisch als je de voorgevel weghaalt. De uitleg van armand mudah hieronder klopt volledig.

  • armand mudah

    ik zie houten vloeren waarvan de voorzijde van de balken in de voorgevel zaten als die weg is hangen die in de lucht , dan moet men die zeeeeer goed ondersteunen anders stort dat gegarandeerd in

  • Febe Chapin

    Stevig venstertje die blijft hangen