Rijdende 'boetemachine' van Gents Mobiliteitsbedrijf vernield na aanrijding

Pech voor het Gentse Mobiliteitsbedrijf: hun boetewagen, die 1.000 voertuigen per uur kan scannen, is na amper een maand vernield.
Jurgen Eeckhout Pech voor het Gentse Mobiliteitsbedrijf: hun boetewagen, die 1.000 voertuigen per uur kan scannen, is na amper een maand vernield.
Pech voor het Gentse Mobiliteitsbedrijf. Hun scanwagen, die automatisch geparkeerde auto’s controleert waardoor de pakkans groter is, is deze avond vernield na een zware aanrijding op de Watersportbaan.

Rond 17.45 uur ging het helemaal mis op het kruispunt van de Noorderlaan en de Constant Dosscheweg in Gent. De bestuurder van de scanwagen reed langs de Watersportbaan in de richting van de R4 en maakte plots een manoeuvre om te keren. Een achterligger kon de boetewagen niet meer ontwijken en greep die vol in de flank. De klap was heel zwaar. De bestuurder van de boetewagen liep lichte verwondingen op en werd op aanraden van zijn baas preventief overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis. De andere bestuurder liep wat lichte verwondingen op aan zijn aangezicht. “Hij heeft erg veel geluk gehad dat hij het heeft overleefd. De impact aan de bestuurderskant was groot.” 

De politie onderzoekt nu wat er fout liep bij het ongeval. Wie ter hoogte van de Constant Dosscheweg wil keren, moet hiervoor rond een verkeerseiland rijden. Een pijl geeft ook nog eens de juiste rijrichting aan. De chauffeur van de scanwagen gebruikte die aangewezen en verplichte route niet. Beide wagens liepen zware schade op en moesten getakeld worden. Op deze manier komt er na iets meer dan een maand al een einde aan het gloednieuwe testproject van het Gentse Mobiliteitsbedrijf.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Zo pluimt Termont de kleine man in Gent.

 • Raoul Rouma

  Eindelijk eens goed nieuws uit Gent. Spaarpot van Termont en C° stuk. Was zeker niet tevreden en wilde steeds méé, méér...

 • paul van de velde

  Het onderzoek komt er om toch maar de schuld op de burger te kunnen schuiven.

 • Francinne Declerque

  Dat is karma, de graaiende en rijdende boetemachine kapot gereden. Hopelijk niet meer te herstellen.

 • alain vandezande

  In fout: dikke boete plus betalen van de schade.