Rieder niet langer advocaat van Serry in Kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord hebben de advocaten van vader en zoon Gyselbrecht vandaag opnieuw aan de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling gevraagd om hun cliënten in voorlopige vrijheid te stellen. De KI beslist deze namiddag over hun verdere aanhouding.

De drie verdachten, dokter Ghyselbrecht, zijn zoon en Pierre Serry uit Aalter, kregen twee weken geleden van de Brugse raadkamer te horen dat ze in het belang van het onderzoek drie maanden langer in de cel moeten blijven. Nadat ze eerder al opgepakt werden voor verhoor, zitten de drie sinds 16 februari in de gevangenis. Op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter, werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

Het advocatenkantoor van Hans Rieder liet vanochtend aan de voorzitter van de KI weten dat het geen opdracht meer heeft om Serry te verdedigen. De beslissing over de verlenging van zijn aanhouding wordt uitgesteld naar 24 april.

Voor dokter André Ghyselbrecht en zijn zoon Peter werd wel gepleit over de verlenging van de aanhouding door respectievelijk Johan Platteau en Vincent Vereecke. Beide advocaten vroegen aan de Gentse KI om hun cliënten in voorlopige vrijheid te stellen. De KI beslist deze namiddag over hun verdere aanhouding. De advocaten gaven geen commentaar op de zaak.