Reynders: "Veel opportuniteiten vanuit Brussel voor Lufthansa"

Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.
Dieter Telemans Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders wijst op de opportuniteiten die Brussel te bieden heeft aan luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Dat is ook belangrijk voor de aandeelhouders, reageerde hij vandaag op de plannen van Lufthansa met Brussels Airlines, tijdens een persconferentie na de Slovenië-Benelux-top.

"Er zijn veel opportuniteiten vanuit Brussel voor zo'n luchtvaartmaatschappij", aldus de minister. Zo wees Reynders erop dat Brussel een hub is voor bijvoorbeeld vluchten naar Afrika. De minister herinnerde ook nog aan het contact dat premier Charles Michel had met de CEO van Lufthansa.

Reynders is in de Sloveense hoofdstad Ljubljana voor een top met de premiers van Slovenië, Nederland en Luxemburg.

Brussels Airlines-CEO Bernard Gustin en financieel directeur Jan De Raeymaecker kondigden gisteren hun ontslag aan op een bijzondere ondernemingsraad. Volgens Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van de overkoepelende SN Airholding, zullen Eurowings en Brussels Airlines samen de Eurowings Group gaan vormen, naar het beeld van de Lufthansa Group, die de merken Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines omvat.

Christina Foerster, de huidige commercieel directeur van Brussels Airlines, zal op 1 april Bernard Gustin opvolgen als CEO.

"Brussels Airlines gaat niet verdwijnen in Eurowings", verzekerde Davignon gisteren. "Er is geen sociaal plan op komst, geen bloedbad." Al kan hij niet uitsluiten dat er hier en daar toch een job zou verdwijnen. "Brussels Airlines blijft bestaan als een Belgisch juridisch bedrijf, met een raad van bestuur met onafhankelijke bestuurders en een managementcomité."

Morgen komt de CEO van Eurowings, Thorsten Dirks, zijn plannen uit de doeken doen bij Brussels Airlines. Tot dan zijn er normaal gezien geen acties te verwachten bij de luchtvaartmaatschappij, zeggen de vakbonden.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) reageerde op een persconferentie op de plannen van Lufthansa met Brussels Airlines.
Photo News Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) reageerde op een persconferentie op de plannen van Lufthansa met Brussels Airlines.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ferdi van Bellen

  Het is al te laat voor Brussels airlines. Jammer maar helaas.

 • Jean Schoups

  Davignon lult er maar op los! Lufthansa is de baas en zal in de toekomst doen wat het zelf wilt! Brussels Airlines kan niet overleven zonder de financiële inbreng van Lufthansa!

 • Bert Sterk

  Tja...."opportuniteiten" synoniem voor "vijgen na pasen" Elke keer opnieuw zijn de ministers daar als het kalf verdronken is....

 • Peter Linthout

  Allez hij zal ook eens iets zeggen en doen denk er wel aan he je kan hen niet oplichten