Reynders niet gekant tegen asiel voor Asia Bibi

EPA
Het is voor minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders perfect mogelijk dat wordt onderzocht of ons land asiel kan bieden aan de Pakistaanse Asia Bibi. Hij wijst erop dat het eerder ook al gebeurde voor Irakezen en Syriërs, al lijkt het er op dat de familie eerder mikt op de Verenigde Staten, Canada of Groot-Brittannië.

Kamerlid Peter Luykx (N-VA) riep minister Reynders zondag op asiel aan te bieden aan Asia Bibi en haar echtgenoot. "Voor mij is dat perfect mogelijk", aldus Reynders in De Ochtend op Radio 1 en op de RTBF. Hij merkt wel op dat ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) - een partijgenoot van Luykx - daarin een rol te spelen heeft.

Indien iedereen het daarover eens is, dan kan die boodschap worden doorgespeeld naar de advocaat van de familie, aldus de liberale vicepremier. Hij wijst erop dat de familie zich eerder richt op de Angelsaksische landen.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  Peter Luykx roept op om Asia Bibi asiel aan te bieden???? Ik dacht dat mensen die om politieke of religieuze redenen vervolgt worden altijd welkom zijn om asiel te krijgen. Destijds heeft Luykx toch ook niet opgeroepen om Puigdemont asiel aan te bieden.

 • leen hanssens

  Gaat hij ze onderhouden? (met ons geld)

 • robert van puyenbroeck

  Eentje meer of minder, wat maakt het uit, het zijn wij maar die er voor moeten betalen dus hij gaat er zeker niet van wakker liggen.

 • Maurice Verheyen

  Deze is een échte asielzoekster. Men zou eindelijk eens een deftige screening moeten doen. Zien of er latente radicale ideeën sluimeren. En dan deur toe, voor altijd.

 • Eric De Geeter

  Wablief hoe durft hij