Reynders jaagt kartel weer in de gordijnen

Het zal "heel moeilijk" zijn om tegen 15 juli een akkoord te bereiken over een grote staatshervorming. Met die uitspraak maakt de sterke man van de MR, Didier Reynders, nog eens duidelijk dat CD&V en N-VA zich beter niet te veel illusies maken over de tweede fase van de communautaire onderhandelingen.


Verder in hoek
In een interview met De Tijd duwt de liberale vicepremier en minister van Financiën zijn tegenspelers van het kartel nog wat verder in de hoek. In het weekend hadden die al boos gereageerd op Reynders' uitspraak dat er tegen midden juli hoogstens een akkoord kan worden bereikt over enkele stappen in het arbeidsmarktbeleid. Reynders neemt niets terug van die uitspraken.

De Wever
Tussendoor deelt hij N-VA-voorzitter Bart De Wever nog enkele tikken uit. "De N-VA is mijn partner niet. Een partij waarvan de voorzitter niet eens het regeerakkoord wil goedkeuren, kan mijn partner niet zijn."

Federale kieskring
De nummer één van de Franstalige liberalen herhaalt wel dat hij bereid blijft om ook na 15 juli verder te onderhandelen. Maar dan zullen ook zijn eisen, zoals de oprichting van een federale kieskring, op tafel komen. (belga/mvl)

UNKNOWN