Reynders bezoekt Belgische F-16-piloten

Minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, op bezoek in Jordanië. Daar had hij onder meer een onderhoud met prins Faisal, de jongere broer van koning Abdullah.
PHOTO_NEWS Minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, op bezoek in Jordanië. Daar had hij onder meer een onderhoud met prins Faisal, de jongere broer van koning Abdullah.
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Belgische F-16-piloten in Jordanië, die aan hun laatste weken van strijd tegen IS bezig zijn.

De zes Belgische F-16's, die in de lucht worden gehouden door 120 militairen, staan sinds oktober op een luchthaven in Jordanië waarvan de locatie niet wordt vrijgegeven. Samen met Jordaanse, Nederlandse en Amerikaanse toestellen voeren ze vanop de airstrip in de woestijn strijd tegen IS. Sinds het begin van de missie werden 726 vluchten uitgevoerd en 141 acties in vijandelijk gebied tot een goed einde gebracht.

Begin juli loopt operatie 'Desert Falcon' ten einde, omwille van budgettaire redenen. Volgend jaar wordt de actie misschien hernomen, mogelijk in samenwerking met de Nederlandse luchtmacht. "We zoeken een rotatieformule met andere Europese landen, in het bijzonder Nederland", bevestigde Reynders maandag.