Exclusief voor abonnees

Reuzegommers riskeren tot 10 jaar cel voor fatale studentendoop: “Ze deden er alles aan om hun sporen uit te wissen”

Op 5 december 2018 overleed de 20-jarige Sanda Dia nadat hij tijdens een studentendoop onderkoeld raakte en te veel alcohol en visolie binnenkreeg.
Sander Bral Op 5 december 2018 overleed de 20-jarige Sanda Dia nadat hij tijdens een studentendoop onderkoeld raakte en te veel alcohol en visolie binnenkreeg.
Zes uur lang halfnaakt in een zelfgegraven put vol ijskoud water zitten, de kop van een levende aal bijten, visolie drinken,... Het zijn maar enkele vernederingen die achttien leden van studentenclub Reuzegom Sanda Dia (20) oplegden kort voor zijn dood. Het parket wil de bestuursleden nu vervolgen voor onder meer onopzettelijke doding van de ingenieursstudent uit Edegem. Wij reconstrueren de feiten die hen ten laste worden gelegd.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hannelore Popelier

  Ontoelaatbaar. Dit laat ik niet meer pikken vanaf nu sta ik op en kom op voor gerechtigheid. Ik neem geen enkele politieke leider aan de macht nog serieus. Wij zijn zo zo dom dat we dit allemaal maar pikken. Politici is de maffia! Als het erop aankomt bestelen ze ons wanneer zij financieel schulden maken . Democratie? Het is de gemakkelijk je een democratie te noemen in de hoop het volk rustig te houden. Maar uiteindelijk beslissen jullie alles zelf. No way. Het volk zal in opstand komen

 • raf peeters

  Dopen moet verboden worden.Bij't leger hebben ze dat ook verboden jaren terug.Dat ze maar deftig straffen ,misschien brengt dit de oplossing om na te denken en ermee op te houden.

 • Karel Wary

  Waarvoor die studentendopen nodig zijn? ... Ik zou het niet weten. Tenzij om een hoop gefrustreerden een hun gang te laten gaan. Om te studeren heb je die 'studentenclubs' absoluut niet nodig.

 • Nema De Geest

  Hopelijk worden ze zwaar gestraft. Maar betwijfel het. Een zoon van een rechter, een lid van jong NV-A... Mensen met connecties zijn het.

 • Paul Verbeeck

  Effectief straffen opleggen , als dat hun toekomst hypothikeert dan is dat maar zo .Hun verstand hebben ze toen ook niet gebruikt , ah jawel om sporen uit te wissen. Ze wisten dus dat ze verkeerd bezig waren.