Restaurants van keten Amadeus in Brussel en Kruishoutem gesloten wegens hygiëneproblemen

De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem werden vandaag gesloten door het FAVV.
Mark Baert De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem werden vandaag gesloten door het FAVV.
De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem werden vandaag gesloten door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Hygiëneproblemen doen de twee restaurants de das om. 

De aanleiding voor de maatregel zijn herhaaldelijke hygiëneproblemen in de twee vestigingen van de keten die gespecialiseerd is in het serveren van ribbetjes. Het FAVV benadrukt dat er geen onmiddellijk gevaar was voor de voedselveiligheid, maar uit verschillende controles bleek dat de oplossingen van de zaakvoerder steeds tijdelijk waren en dat de gebrekkige situatie op lange termijn ongewijzigd bleef. Naar de toekomst toe kon de voedselveiligheid niet verzekerd worden, waardoor besloten werd om de toelating van het restaurant in te trekken.

De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem werden vandaag gesloten door het FAVV.
Mark Baert De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem werden vandaag gesloten door het FAVV.

Als de zaakvoerder opnieuw zijn restaurant wenst te openen, zal hij een nieuwe toelating moeten aanvragen die door het FAVV zal  worden geëvalueerd. Pas daarna kan de zaak weer opengaan.

Wanneer het FAVV bij controles tekortkomingen vaststelt, dan kunnen er maatregelen genomen worden. Die variëren van een waarschuwing of proces-verbaal, inbeslagname, tijdelijke sluiting of het intrekken van de erkenning.
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Louis Maeq

  De eigenaar van het restaurant wist dat er iets moest gebeuren en had tijdens deze warme zomer ( = weinig klanten wegens te warm binnen ) de werken kunnen uitvoeren , nu is de zomer voorbij en wij ....? Wel we staan voor een gesloten deur...dom dom ! Maes Louis

 • Michael de Moor

  Duidelijk in Oostende nog niet geweest dan .

 • Erwin De Baetselier

  Lekker Maar in de keuken een waar slagveld met stapels afval en vuiligheid.

 • stephan claus

  EINDELIJK ! Hopelijk worden de vestigingen in Gent ook eens onder handen genomen, de toestand is er verre van proper te noemen !!!

 • Davy De Schrijver

  Wie daar gaat eten,gaat beter naar de lunchgarden