Restaurant Aux Armes de Bruxelles failliet verklaard

kos
De Franstalige Brusselse handelsrechtbank heeft het restaurant Aux Armes de Bruxelles in de Beenhouwersstraat failliet verklaard. Dat meldt de krant L'Echo op zijn website. Het gaat om het twaalfde faillissement van een restaurant van de broers Beyaz.

De uitbaters van het restaurant hadden in de zomer de oprichting van INV4U aangekondigd, een structuur in het Groothertogdom Luxemburg waaraan het personeel en het handelsfonds moesten worden overgedragen. De werknemers waren er echter, met de steun van het gemeenschappelijk vakbondsfront en door advocaat Bernard Maingain, in geslaagd de transfer in kwestie te blokkeren. Ze eisten dat de exploitanten hun identiteit bekendmaakten.

Uiteindelijk bleken dat de broers Beyaz achter het Luxemburgse bedrijf met een kapitaal van amper 30.000 euro te zitten. De rechtbank sprak het faillissement van dat bedrijf uit. Maïa Gutmann Le Paige werd aangeduid als curatrice van het restaurant.

Het is de bedoeling om de activiteiten zo snel mogelijk weer op te starten, aldus Christian Bouchat van de socialistische vakbond FGBT "aangezien 40 personeelsleden enkel maar weer aan het werk willen". Er zullen bovendien vergaderingen plaatsvinden met de curatrice en mogelijke overnemers.

Volgens L'Echo zou een van de mogelijke overnemers Rudy Vanlancker zijn, de uitbater van Chez Leon. Hij had in februari al laten weten dat hij geïnteresseerd was in de overname van een van de restaurants van de Beyaz-groep, zoals bijvoorbeeld Les Brasseries Georges of Aux Armes de Bruxelles.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin De Baetselier

  Het beste restaurant van de ganse straat. Het zou jammer zijn indien het zou opgaan in rest van de "eenheidsworst" in het beenhouwerstraat.

 • edwig smeets

  mooie namen ,mooie borden en niets in de kas als de beau monde zich maar gelukkig voelt.

 • Jan Van Rompaey

  Met zeer veel zwart geld in zijn zakken, zoals de meeste zelfstandigen.

 • Johan De Clercq

  Goed adres met trouw kapitaalkrachtig klienteel, , ......dus mismanagement door de onbetrouwbare Beyaz en de stad door de mislukte voetgangerszone......

 • rik lagrou

  hopelijk is de vorige burgemeester nu zeer tevreden de rue des bouches beehouwerstr volledig kapot gemaakt met buiten eten te verbieden Chez leon zou uw doodsteek kunnen worden indien volgend stadbestuur dit niet opnieuw toelaat Want rest. blijft niet leefbaar daar als zo blijft !!