Restaurant Atomium staat te koop: restaurant blijft open tijdens gerechtelijke procedure

BELGA
Het restaurant dat zich in de hoogste bol van het Atomium bevindt, is te koop. Dat heeft de advocaat van de bvba Belgium Taste, die het etablissement uitbaat, aan L'Echo bevestigd. De vzw Atomium verzekert dat het restaurant openblijft. 

Belgium Taste heeft bij de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel een aanvraag ingediend voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie. Het is al de derde keer in zeven jaar dat het etablissement een dergelijke aanvraag doet. Ditmaal wordt gemikt op een overdracht van de activiteiten. Advocaat Nicholas Ouchinsky bevestigt dat het restaurant te koop staat.

Er zullen geen veranderingen gebeuren, vooraleer een beslissing genomen is over de verkoop van het restaurant, klinkt het in een persbericht van vzw Atomium. Vandaag raakte bekend dat uitbater Belgium Taste een aanvraag ingediend heeft voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie.

De vzw Atomium is ervan overtuigd en hoopt dat Belgium Taste, of de rechter, een oplossing zal vinden “die voor alle partijen aanvaardbaar is” en die de voorwaarden respecteert die de de uitbater van het monument liet opnemen in het contract tijdens de renovatie in 2006. “Dit wil zeggen: de nadruk op een Belgische keuken, kwaliteit en de intentie om korte ketens te gebruiken en samen te werken met lokale producenten, met als resultaat een gastronomische keuken.”

De uitkomst van de gerechtelijke beslissing wordt pas verwacht eind september 2019. Tot dan zal er niets veranderen, want het restaurant blijft open en ook de openingsuren blijven behouden. De vzw Atomium benadrukt nog dat het niet getroffen is door het beheer van haar partner, want sinds de renovatie zijn de bezoekersaantallen nooit hoger geweest. 

Baert Marc
klaas De Scheirder4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stavros Kanakaris

  Maak er een goeie frituur van, echt Belgisch en lekker. De toeristen zullen smullen.

 • Alfons Schepers

  Hoog...op droog zaad?!

 • Theo Van Hoof

  3 reorganisaties in 7 jaar tijd. Zegt dat voldoende?

 • DIRK RASSCHAERT

  Pluspunt : geen grondbelasting!