Renaud Hardy valt agent aan tijdens gevangenentransport

Renaud Hardy.
Photo News Renaud Hardy.
Het transport van seriemoordenaar Renaud Hardy wordt extra beveiligd na een incident gisteren. Omwille van zijn gezondheid wordt Hardy naar zijn proces gebracht met een speciale taxidienst. Tijdens die rit heeft Hardy een agent aangevallen. 

Met een nieuwe bril op het hoofd en zijn armen vol papieren en dossiers stapte Renaud Hardy vanmorgen de assisenzaal binnen voor zijn derde procesdag. Hij had vandaag wel wat last van een stijve nek, zo gaf hij mee. Openbare aanklager Alexandra Van Kelst liet meteen een proces-verbaal toevoegen dat melding maakte van Hardy die tijdens zijn transport naar de gevangenis een agent aanviel. Tijdens dat transport moest mijnheer Hardy dringend plassen,” beschreef aanklager Van Kelst. "Omdat ze op vijf minuten van van de bestemming waren, vroegen ze mijnheer Hardy om te wachten. Hardy maakte zijn gordel los en viel een politieagent aan. 

Hardy zelf minimaliseerde: "Ik werd door de agenten begeleid naar Hasselt en ik moest dringend plassen", aldus Hardy. "Dat is puur uit noodzaak. Ze zeiden maar 'sebiet sebiet'. Ik wist niet dat het nog maar 500 meter was. Ik heb geen besef van tijd en ruimte. Ik deed mijn horloge uit en ben recht gestaan. Ik wilde die agent niet aanvallen. Ik heb niet gestampt. Ik was nog geboeid."

Vandaag gaan de speurders van de federale gerechtelijke politie van Mechelen en Halle-Vilvoorde verder met hun uiteenzetting over het onderzoek. Hardy staat terecht voor de moorden op Maria Walschaerts, zijn ex Linda Doms, verkrachting met foltering, en twee moordpogingen, onder meer op actrice Veerle Eyckermans. 
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Goris

  Waarom die lustmoordenaar en bewezen misdadiger beschermen door zijn gezicht onherkenbaar te maken? Heeft meer rechten dan slachtoffers?

 • alfred cool

  Het wordt hier een zottekes spel. De bandieten spelen met het gerecht hun botten tot ze eraf vallen en dat kan hier allemaal zomaar. U zou zeggen dat justitie een lammetje is geworden voor zware misdadigers die er eens ferm mee lachen. Erg zeer erg is het hier geworden in dit land

 • Dide Bartels

  gelieve die te laten zitten waar ze zitten en installeer videoconferencing. Als dat in den amerik kan, dan kan dat hier ook en is een pak veiliger voor alle betrokken partijen en een pak goedkoper voor diegenen die elk jaar geplunderd worden door de belastingsdienst.

 • Guy Dupont

  Die kerel heeft bekend. Waarom nu een duur proces voor de gemeenschap. En die kerel heeft geen ziekte is een faket tot en met.

 • chris ceulemans

  Wat staat er in die dikke dossiers waar die moordenaar mee showt? Zijn excuses ivm ziektes? Honderden mensen hebben parkinson en andere ziektebeelden, die steken het ook niet op een ander, en gaan daarom niet moorden! Hij heeft voor honderd procent de kenmerken van een rasechte psycho. Levenslang wegsteken dat gevaar, een proces is niet meer nodig!