Renaat Landuyt (sp.a) stopt met politiek als hij één stem minder krijgt dan in 2012

Burgemeester van Brugge en sp.a-Kamerlid Renaat Landuyt.
Photo News Burgemeester van Brugge en sp.a-Kamerlid Renaat Landuyt.
Burgemeester van Brugge en sp.a-Kamerlid Renaat Landuyt stopt met de politiek als hij één stem minder krijgt dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Dat kondigt hij aan in een dubbelinterview met zijn partijvoorzitter John Crombez in de Krant van West-Vlaanderen dat morgen verschijnt.

"Als ik één stem minder krijg dan de vorige keer, dan kies ik voor mijn eigen leven (in 2012 behaalde Renaat Landuyt 12.499 voorkeurstemmen, red.). Dat is het signaal dat ik niet kon verkopen wat ik heb gedaan. Ik denk dat ik een tamelijk grote inzet heb, veel uren klop en toch een soort gezinsleven probeer te onderhouden. De goesting is enorm, maar het verliezen van het burgemeesterschap zou me niet persoonlijk treffen. Ik heb zicht op een goed leven na het werken", zegt Renaat Landuyt.

"Ik doe het heel graag, maar als de Bruggeling zegt dat het niet meer hoeft, zal ik even blij zijn dat ik ook op een andere manier kan genieten van de rest van mijn leven. Ik heb ambitie, maar mijn persoonlijk geluk hangt er niet van af", vervolgt hij.

Landuyt is ook kritisch voor de kandidaten van andere partijen. "In Brugge maakt iedereen er herexamens van. Iedereen wil nóg eens burgemeester proberen te worden. (fijntjes) Voor een paar jaar, ofzo", klinkt het over CD&V'er Dirk De fauw. Die wil na vier jaar zijn burgemeestersjerp doorgeven aan Kamerlid Franky Demon als hij het haalt.

De goesting is enorm, maar het verliezen van het burgemeesterschap zou me niet persoonlijk treffen. Ik heb zicht op een goed leven na het werken

Renaat Landuyt74 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • vanaeken jokke

  Ge zijt Steve Stevaert ook al vergeten Tom Faes vergeten de ziekte van socialisten.Verkrachting Tom dat is heel wat anders dan en tikje op een achterwerk.Daarom dat hij ging zwemmen om de schande die ze van hem spraken te laf om zijn straf uit te zitten.

 • Lucien Peeters

  Enig manier om stemmen te halen bij de Vlaming: hang de populist uit zoals Jambon en Francken. Goed bestuur in Brugge telt niet mee. Metoo-kandidaat is ook zo een populistisch type.

 • Ronny Van de Wal

  “Als ik één stem minder krijg dan de vorige keer, dan kies ik voor mijn eigen leven"? Bedoelt hij dat hij nu zijn leven in dienst stelt van de gemeenschap.In 2016 had de goede man 21 mandaten waarvan 10 bezoldigd en 11 onbezoldigd.

 • Tom Faes

  De Pol met de losse Pollekens ? Neen geef mijn portie maar aan de kat.

 • Tom Faes

  Het zou pas erg ,wat zeg ik zeer erg worden als de Pol met de losse pollekens een kans zou maken . De vrouwkens in Brugge zouden nogal eens afzien !