Relschoppers komen La Rocca niet meer in

Sfeerbeeld: opnames van telenovelle Ella in de La Rocca.
PHOTO_NEWS Sfeerbeeld: opnames van telenovelle Ella in de La Rocca.
Dancing La Rocca in Lier draagt voortaan het 'Safe-zones'-label. Dat betekent dat de identiteit van elke bezoekers aan de ingang gecontroleerd wordt. Gekende relschoppers komen er niet in, zodat je er van een veilig avondje uit kunt genieten. De discotheek, de stad Lier en de lokale politie sloten daarover gisteren een samenwerkingsovereenkomst.

La Rocca was vragende partij om het systeem van de Safe zones toe te passen. De dancing en ook de politie merkten immers dat het vaak dezelfde personen waren die het te bont maakten. Zij krijgen daar de kans niet meer toe, want alle bezoekers moeten vanaf nu hun identiteitskaart in een elektronische lezer aan de ingang plaatsen. Wie geregistreerd staat als amokmaker wordt geweerd. Wie de controle weigert, komt er evenmin in.

Toegangsverbod
De identiteitsgegevens van de bezoekers worden niet opgeslagen of verwerkt, tenzij je het huishoudelijke reglement van de locatie niet naleeft. Dan kan de burgemeester - na het volgen van de geijkte procedure - een toegangsverbod tot maximum één jaar opleggen voor alle locaties die met een Safe-zones-label werken. Wie doelbewust het toegangsverbod negeert, kan bovendien een administratieve sanctie krijgen.

La Rocca is de eerste dancing in de provincie Antwerpen die het systeem toepast. De politie en de stad Lier hopen dat nog andere discotheken en fuiven haar voorbeeld zullen volgen. In de stad Kortrijk wordt het systeem al vier jaar met succes gehanteerd.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels