Relschopper die politiewagen in brand stak, is aangehouden

EPA
De man die vorige week vrijdag tijdens de betoging van de 'gele hesjes' een politievoertuig in brand stak, is vrijdag opgepakt en door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt het Brusselse parket.

De man, F.G., geboren in 1995, werd in verdenking gesteld voor opzettelijke brandstichting van andermans roerende eigendom en gewapende weerspannigheid in bende. 

Hij was al goed bekend bij politie en justitie en wachtte op een elektronische enkelband voor feiten van diefstal en verkoop van verdovende middelen. Zelf ontkent de man dat hij het voertuig in brand gestoken heeft en verklaarde hij dat hij enkel onder invloed van alcohol kasseien had gegooid om zich te amuseren. Hij moet binnen de vijf dagen voor de Brusselse raadkamer verschijnen.

AP15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Juliaan Van Reeth

  Hij vindt het plezant om met kasseien naar mensen te gooien en heeft al een strafblad dat kan tellen. Weer een nitwit met het verstand van een erwt. Wanneer iemand zo'n kassei tegen het hoofd krijgt dan is de kans groot dat hij/zij morsdood is of voor het leven getekend.

 • alain schils

  Snelrecht. Zolang er niet betaald is voor de schade zou hij moeten vastzitten. Familie en vrienden die dit nooit verwacht hadden van die gast (want zo een goeie hebben we nooit gehad) moeten dan maar de kosten betalen. En aan wim Claes wil ik meedelen dat hijzelf aan de creemcar gaat meebetalen.

 • Tony Vandermaelen

  Het is weer een nieuwe Belg. Wie had dat toch durven denken? Zo een brave jongen, ongelukkige jeugd, slechte vrienden, ... het gekende liedje.

 • Marc Vandebroek

  Amai die zal een zware straf krijgen!

 • Reinhart Madoc

  Door het jarenlang lakse beleid van de justitie en de overheid word de maatschappij geconfronteerd met dit soort allooi die elke kans aangrijpt om amok en terreur te zaaien .