Relschopper die politiecommissaris knock-out sloeg geeft zich aan

kos
De relschopper die politiecommissaris Pierre Vandersmissen gisteren knock-out sloeg, heeft zichzelf aangegeven bij de Brusselse lokale politie nadat hij zich herkende op de beelden. Dat is bevestigd door het parket van Brussel. Dat geeft weliswaar voorlopig geen verdere commentaar.

Commissaris Vandersmissen werd aan het einde van de betoging aangevallen door een relschopper in een rood T-shirt. Op videobeelden is te zien hoe de aanvaller de commissaris langs achter neerslaat, waarna die op de grond valt en de aanvaller er vandoor gaat. De commissaris liep een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Vandaag verspreidde het Brusselse gerecht een opsporingsbericht over de agressie, met een foto van een verdachte. Die heeft zich in de loop van de namiddag aangegeven, aldus het parket.

"De man die zichzelf herkend heeft op de beelden van het opsporingsbericht, heeft zichzelf aangegeven bij een Brusselse lokale politiezone", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Hij zal als verdachte verhoord worden voor de slagen toebedeeld aan hoofdcommissaris Vandersmissen."

Het parket geeft pas morgen meer commentaar, tijdens de persbriefing om 11.00 uur. De verdachte is schijnbaar een aanhanger van de Waalse socialistische vakbond FGTB.

Vandersmissen is intussen aan de beterhand. De commissaris heeft vanmiddag het ziekenhuis verlaten. Hij liep bij de aanval een ernstige hoofdwonde en een hersenschudding op.